ŽILAVI ŠIBENČANI

HNL: Tomasov u 86. donio pobjedu i euforiju Hajduku

20.07.2011 u 08:20

Bionic
Reading

Hajduk je na svom Poljudu na otvaranju sezone dočekao Šibenik i pred 15-ak tisuća gledatelja svladao žilave goste golovima Vukušića i Tomasova s konačnih 2:1 (1:1)

Već u trećoj minuti proradila je 'vučja jazbina' u dresu Hajduka i činilo se da će bijeli sa velikim stilom najaviti dolazak Barcelone u subotu. Pridošlica Vuković uposlio je starosjedioca Vukušića pa izvrsni vratar Šibenčana Blažević nije uspio obraniti svoj bliži kut. Akcija je bila prebrza, Torcida je euforično grmjela.

Ipak, samo šest minuta kasnije Šibenik je uzvratio. Gol je postigao Vuk i udarcem glavom okončao 'basnu' iz prvog poluvremena. Hajduk je nastavio prijetiti udarcima iz daljine, Anas i Tomasov bi povremeno bljesnuli ponekim potezom koji dokazuje uspavane klase, ali Splićani nisu uspjeli kapitalizirati terensku premoć protiv dalmatinskih susjeda.

Hajduk je sezonu počeo s novim trenerom Balakovom, i s 'legijom stranaca' u prvom sastavu. Počeli su Inoha, James, Lima i Vuković, a očekuje se i povratak stopera Krstičevića. Toj momčadi treba vremena, nije lako uigrati, zapravo, potpuno novi sastav.

Vejić je početkom nastavka uzdrmao gredu Šibenika, međutim momčad Vjekoslava Lokice nije gubila raspored i koncentraciju. Hajduk je nastavio s inicijativom, a najbliže pobjedi bili su u 58. minuti kada je Tomasov genijalno petom proigrao Vukovića koji je iz prve pogodio gredu. Crnogorac se čini kao istinsko pojačanje. Iako nije zabio gol bio je najbolji igrač Hajduka, uz Blaževića i najbolji na susretu.

Šibenčani, iako su je hrabrom igrom na neki način i izazvali, bod na startu prvenstva prvenstveno bi zahvaljivali sreći, ali Hajduk je tri minute prije kraja upisao zasluženu pobjedu zaslužio. Uvertiru velikoj završnici donio je Husmani koji je uspio izbiti Vukovićev šut u gredu, nakon brojnih udaraca domaćina koji su fijukali uz same stative izvrsnog Blaževića.

I kada se činilo da susret jedri prema remiju Šibenik se otvorio i (s igračem manje, jer nisu mogli zamijeniti ozlijeđenog igrača) krenuo u kontru, no stigla ga je kazna. U munjevitom uzvratu Vuković je probio lijevu stranu i pronašao Tomasova na drugoj stativi koji od vratnice pogađa gol za neopisivo slavlje na Poljudu.

Hajduk je vodeća momčad prvenstva i u subotu dočekuje europskog prvaka Barcelonu, a ostatak prvog kola HNL-a igra se od petka do nedjelje.

Uvertira u gostovanje Barcelone