PJESMA UNATOČ PORAZU

Hladni Šveđani ispali najbolji navijači

24.08.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Teško bi čovjek očekivao da će jednu od najboljih atmosfera na nogometnoj utakmici doživjeti baš u tradicionalno hladnoj Švedskoj, ali upravo se to dogodilo u Malmöu u dvoboju protiv Dinama

Čak i dan kasnije, unatoč ispadanju, mnogi navijači su po Malmöu, više za sebe, pjevušili klupske pjesmice. Ligu prvaka neće vidjeti, ali pružili su fantastičnu potporu svojoj momčadi koja je reagirala na primjeren način i dominantni Dinamo gotovo stjerala u mišju rupu. Uoči izlaska igrača na teren cijeli stadion je ustao te kombinacijom koreografije i šalova 'ofarbao' lijepo nogometno zdanje u klupske boje, a s razglasa je krenula izvedba skandinavske verzije Vinka Cocea.

Moćan glas i predivna slika impresionirali su i domaće i gostujuće igrače, posebno, čini se, Antu Rukavinu, koji je dugo pogledom kružio po stadionu. On je igrao za Hajduk i vratila su mu se neka sjećanja.

Intenzitet emocija i ljubavi nije jenjavao cijele utakmice - navijači Malmöa zaista su spektakularno odradili svoj dio posla.

'Ovo je zaista bilo impresivno, inače nismo baš tako dobri', rekao je kasnije jedan navijač koji je unatoč porazu zadovoljno krenuo put grada. Na tribinama je bilo i 300-tinjak Dinamovih navijača, ali zbog njihovog međusobnog sukoba morala je intervenirati policija.

Malmö u domaćoj ligi ima prosjek veći od deset tisuća ljudi i Dinamo zaista može biti ljubomoran na svog protivnika u pogledu navijača. Prije pet godina izvršni direktor Arsenala rekao je da bi iz Dinama kupio samo navijače, ali sada je situacija drugačija. Liga prvaka će ponuditi vrlo lijepe ambijente na ušminkanom Maksimiru, ali ovako razvijenu odanost, pozitivne vibracije i emocije općenito Dinamo može samo sanjati. S bojkotom ili bez njega.