AUBAMEYANG KAO FILMSKI JUNAK

Hit na internetu; ovo je najoriginalnija proslava gola Europske lige, ali sudac nije imao razumijevanja

15.03.2019 u 09:25

Bionic
Reading

U četvrtak su odigrane uzvratne utakmice osmine finala Europske lige, a najluđu proslavu gola imao je napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang

U četvrtfinale se probio i londonski Arsenal pobjedom 3:0 na svom stadionu, kojom je nadoknadio minus od dva pogotka (1:3) iz prvog dvoboja u Rennesu.

'Topnici' su već nakon 15 minuta imali rezultat s kojim su nadoknadili zaostatak iz prve utakmice protiv Rennesa. Pierre-Emerick Aubameyang je u 5. minuti postigao prvi od svoja dva pogotka, dok je u 15. minuti na 2:0 povisio Ainsley Maitland-Niles na asistenciju Aubameyanga koji je u 72. minuti potvrdio prolaza Arsenala.

Gabonksi napadač je tako bio junak Emiratesa, a pobrinuo se da postane hit na internetu, jer je kod trećeg pogotka na glavu stavio masku kostimiranog junaka 'Crna Pantera' te je tako paradirao po travnjaku. Naravno, za taj performans sudac ga je nagradio žutim kartonom.

  • +6
Pierre-Emerick Aubameyang s maskom crna pantera - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NEIL HALL/EPA

'Trebala mi je maska koja bi me predstavljala, a to je Crna Pantera. U Africi u Gabonu nacionalnu reprezentaciju zovemo pantere Gabona', objasnio je Aubameyang.