BLARDONE SLAVIO

Hirscher drugim mjestom odmakao Ivici

26.02.2012 u 14:15

Bionic
Reading

U nedjelju se u švicarskoj Crans Montani vozio veleslalom skijaša u kojoj je slavio Massimiliano Blardone. Drugi je bio Marcel Hirscher koji je ovim novim bodovima odmakao Ivici Kosteliću u borbi za Veliki kristalni globus

Talijanski skijaš Massimiliano Blardone pobijedio je u nedjeljnom veleslalomu Svjetskog kupa u Crans Montani, a drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,16), koji je povećao prednost u ukupnom poretku u odnosu na ozlijeđenog Ivicu Kostelića na 92 boda.

Treće mjesto osvojio je Austrijanac Hannes Reichelt (+0,82), dok je Švicarac Beat Feuz, koji uz Hirschera i Kostelića konkurira za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, danas ostao bez bodova u veleslalomu.

Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim nije uspio izboriti drugu vožnju, jer je u prvoj utrci završio na 47. mjestu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Marcel Hirscher sa 1135 bodova, a slijedi Ivica Kostelić sa 1043, dok je na trećem mjestu Beat Feuz sa 1040 bodova.

Sljedeća postaja Svjetskog kupa je norveški Kvitfjell (2-4. ožujka) gdje su na rasporedu dva super-G i jedan spust. Kostelić bi se trebao vratiti na skijaške staze tjedan dana kasnije u Kranjskoj Gori, gdje će se voziti veleslalom i slalom. Nakon toga slijedi završnica Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu.