ŽUTI ISPALI ZELENI

Hemofarm u Trnskom izborio final four

16.03.2010 u 20:50

Bionic
Reading

Iako su imali potpuno otvorenu situaciju, košarkaši Zagreba nisu uspjeli svladati goste iz Vršca i napraviti izuzetno važan korak prema završnom turniru regionalne lige. Zadar je poražen u Beogradu od Crvene zvezde

Zagreb je tri i pol sekunde prije kraja imao vodstvo od jednoga koša i napad. Simon je nakon (pre)brzog prekršaja pogodio oba bacanja, a Hemofarmu je ostalo 2,4 sekunde za spas. Srpski reprezentativac Marković poveo je loptu i sa svoje polovice od table pogodio za produžetak. Tamo dilema gotovo da i nije bilo, Srbi su slavili sa 83:77 (16:23, 14:16, 19:12, 22:20; 12:6) i izborili završni turnir.

Zagreb je vodio sve do 36. minute kada je Milan Mačvan (25 koševa) zabio za prvo vodstvo momčadi iz Vršca. 'Mravi' su bili opterećeni brojnim faulovima i tankom rotacijom, ali sve do kraja stiskao je Simon koji je drugu utakmicu zaredom upisao 30 koševa. Žorić je dodao 16, uz deset skokova, nitko drugi nije prešao deset.

Zagreb kolo prije kraja ima omjer 14:11, a Cibona, Partizan i Hemofarm osigurali su završnicu. Olimpija (dočekuje Helios) i Budućnost (dočekuju Bosnu) u srijedu igraju svoje dvoboje i ako svladaju najslabije momčadi lige Zagreb će i službeno ispasti iz kombinacija.

Zadru je ostala borba za nastup u Uleb cupu, ali u pretposljednjem kolu su poraženi u dvorani Pionir od Crvene zvezde. Zadrani su održavali egal sve do kraja dvoboja, no Zvezda je pobijedila rezultatom 77:72. Najbolji u redovima gostiju bio je Vedran morović sa 20 koševa i osam dodavanja, Tome Ružić je dodao 18.