ŠTETA, ŠTETA!

Hecimovic napušta Zagreb i odlazi u Ljubljanu

31.08.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Sad je posve jasno da John Hecimovic više ne stanuje u Domu sportova. Ljubav s Medveščakom je pukla i Kanađanin hrvatskih korijena najvjerojatnije će karijeru nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji

John Hecimovic, ljubimac zagrebačkih navijača, u sezoni koja počinje za tjedan dana više neće nositi dres zagrebačkog Medveščaka. Hokejaš koji je osvojio simpatije svih u klubu i oko njega, te vjerojatno jedini stranac koji je pričao hrvatski u svlačionici, nakon povratka s odmora nije došao u Zagreb u optimalnoj tjelesnoj spremi, navodno se i porječkao s novim trenerom, a postoje naznake i problema s isplatama plaće, i postao je višak u prenapučenoj momčadi.

Premda dogovor s Olimpijom još nije zgotovljen, a to nam je potvrđeno i u Medveščaku, vjerojatnost da Hecimovic ne zaigra za slovensku momčad je vrlo mala.

'Igrač i klub zajednički su došli do dogovora o prekidu suradnje te uvjetima raskida, a obje strane navode kako se razilaze u isključivo pozitivnim i prijateljskim odnosima. Razloge raskida suradnje obje strane smatraju poslovnom tajnom i kao takve ih ne žele dalje komentirati. Hećimović je od jutros na probi u ljubljanskoj Olimpiji, a konačni raskid sa zagrebačkim Medveščakom stupa na snagu sredinom rujna ove godine. Zahvaljujući angažmanu u zagrebačkom Medveščaku Hećimović bi do tada i službeno trebao postati član hrvatske reprezentacije', stoji u priopćenju kluba.

Hoće li uprava 'medvjeda' na kraju požaliti što se pomalo olako riješila vrlo dobrog igrača, kao što je to bio slučaj s Mikeom Ouelletteom prije godinu dana, tek ostaje za vidjeti, no nema ni najmanje dvojbe da će Hecimovic dobiti strašne ovacije kad se prvi put vrati u Ledenu dvoranu i k tome još u 'krivom' dresu. Prve sezone u Medveščaku odigrao je 49 utakmica te zabio 20 golova i podijelio 19 asistencija, a u narednoj sezoni još je poboljšao svoj učinak, zabivši 22 gola i ostvarivši 26 asistencije u 47 odigranih susreta u Ebelu.