sad je i službeno

Harry Kane potpisao za Bayern i postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba

12.08.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Harry Kane je potpisao ugovor vrijedan 115 milijuna eura s minhenskim Bayernom nakon što je završio liječnički pregled, objavio je u subotu ujutro bavarski klub

Bayern je potvrdio da je Harry Kane (30) potpisao ugovor do 2027. nakon dugotrajnih pregovora između Tottenhama i Bavaraca, a u Münchenu bi trebao zarađivati čak 25 milijuna eura na godinu! Kane je u petak navečer sletio u Njemačku i završio prvi dio liječničkog pregleda u bolnici Barmherzige Bruder u zapadnom Münchenu.

Bayern je Tottenhamu za Kanea platio odštetu od 115 milijuna eura i to je najveća naknada za transfer u klupskoj povijesti. Prethodni rekord bilo je 80 milijuna eura koje je Bayern platio za potpis francuskog reprezentativca Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida 2019. godine.

'Jako sam sretan što sam dio Bayerna. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu i uvijek sam govorio da se želim dokazati na najvišoj razini. Bayern karakterizira njegova pobjednička kultura - jako je dobar osjećaj biti ovdje', kazao je Kane na predstavljanju.

'Dobrodošao u München, Harry! Jako smo sretni zbog ove vrhunske prinove. Transfer je zahtijevao upornost, odlučnost i ustrajnost - velike pohvale svima koji su u Bayernu bili uključeni u ove pregovore, na čelu s našim izvršnim direktorom Jan-Christianom Dreesenom. Harry Kane neće samo ojačati Bayern već će biti dobar i za cijelu Bundesligu', poručio je predsjednik Bayerna Herbert Heiner.

Sky Sport je također objavio kako postoji mogućnost da kapetan engleske reprezentacije već u subotu nastupi za bavarski klub. Kane bi već u subotu mogao zaigrati za Bayern u njemačkom Superkupu protiv RB Leipziga, ali mora biti registriran do 14 sati po engleskom vremenu da može istrčati na travnjak na Allianz Areni.

Kane je za Spurse odigrao 435 utakmica i postigao 280 golova te je najbolji klupski strijelac u povijesti. Ujedno je i najbolji strijelac engleske reprezentacije s 58 golova.

No, ni s klubom, ni s reprezentacijom nije uspio osvojiti nijedan trofej. S Tottenhamom je poražen u finalu Lige prvaka 2019.  od Liverpoola, a dvaput je bio i u finalu domaćeg Liga kupa, a s reprezentacijom je 2021. na Wembleyju na jedanaesterce izgubio od Italije finale Europskog prvenstva.

Bayern se nada da će u Kaneu pronaći dostojnu zamjenu za Roberta Lewandowskog koji je prije godinu dana prešao u Barcelonu.