baš ga je razljutio

Erling Haaland je zabio dva gola, ali je Pep Guardiola podivljao na njega: Ne možeš tako!

12.08.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Manchester City je na startu nove sezone engleskog prvenstva slavio u gostima kod Burnleya 3:0, a dva je gola u prvih 45 minuta zabio Erling Haaland. No, na poluvremenu je Pep Guardiola doslovno poludio na njega

Suda je odsvirao kraj prvih 45 minuta utakmice između Burnley i Manchester Cityja nakon kojih su 'građani' golovima Erlinga Haalanda u 4. i 36. minuti vodili 2:0.

Igrači obiju momčadi krenuli su prema svlačionicama, a onda se Pep Guardiola zaletio prema svom napadaču. Uhvatio je Haalanda za ruku i počeo se derati na njega. U jednom im se trenutku približila kamera, a Pep je nervozno odgurnuo kamermana, nije želio da ga snima u trenutku 'ludila'.

I nije Pep tu stao, cijelim putem do tunela i svlačionica vikao je na Haalanda, žustro gestikulirao rukama, a norveški je napadač pognute glave mogao samo slušati monolog svog ljutitog trenera.

  • +7
Pep Guardiola Erling Haaland Manchester City svađa Izvor: Profimedia / Autor: Darren Staples / AFP / Profimedia

Nakon utakmice u kojoj je City slavio 3:0, a za 'građane' su debitirali Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, Pep Guardiola je pojasnio što se dogodilo. Haaland ga je baš izbacio iz takta nakon što je u jednoj situaciji pred kraj prvog poluvremena od Bernarda Silve tražio loptu. No, ovaj je odlučio usporiti napad, a Haaland je nakon toga žustro reagirao prema svom suigraču.

'On stalno želi da se lopta dodaje njemu i samo njemu. Stalno želi da ga se proigrava u prostor. Ne može to tako... Erling je htio loptu, ali Bernardo je napravio dobru odluku', kazao je nakon utakmice Guardiola te se sarkastično osvrnuo na Haalandovu igru:

'Zabio je dva gola, vjerujem da je sretan.'

  • +4
Burnley - Manchester City, Premiership, 2023/24. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Cijelu je situaciju pojasnio i sam Erling Haaland.

'Pokušavam biti fokusiran svaki dan i uvijek ističem da je zadovoljstvo raditi s Pepom. Moram se nastaviti razvijati jer sam i dalje mlad', kazao je Haaland i zaključio:

'Mislim da ne postoji trener od kojeg je bolje učiti. Incident se dogodio nakon zadnje akcije u poluvremenu jer sam se malo naljutio na Bernarda zato što mi nije dodao pa se Pep naljutio na mene...'