Leagues Cup

Leo Messi nastavlja zabijati, ali jedna njegova odluka je iznenadila sve

12.08.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Inter Miami je 'na pogon' Lea Messija u četvrtfinalu Leagues Cupa pobijedio Charlotte 4:0. Argentinac je novim golom u 86. minuti samo potvrdio uvjerljivu pobjedu svoje momčadi, a bio mu je to osmi gol u pet utakmica

Inter Miami je pred svojim navijačima bio uvjerljiv, pobjeda 4:0 protiv Charlottea odvela ih je u polufinale Leagues Cupa, natjecanja u kojem se za trofej bore momčadi iz MLS-a i meksičkog prvenstva.

Bivši golman Gorice Kristijan Kahlina nije mogao zaustaviti Lea Messija i suigrače, četiri je puta vadio loptu iz svoje mreže.

  • +5
Inter Miami - Charlotte FC, Leagues Cup, 12.8.2023. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Posljednju gol na utakmice, za konačnih 4:0 zabio je Leo Messi u 86. minuti, ali sve je iznenadila njegova odluka koja je naišla na brojne komentare.

Naime, Messi je odlučio da u dresu Intera neće izvoditi penale! Da, Messi je i dalje 'gladan' golova, ali i ranije je tijekom karijere često bježao od odgovornosti i kad je god mogao izbjegavao je ozvođenje penala.

Tako je već u 12. minuti za 1:0 vodstvo Intera zabio Kolumbijac Josef Martinez. Svi su očekivali da će penal izvesti Messi, ali loptu je uzeo Martinez i zabio. Za 2:0 zabio je Taylor u 32. minuti, a u 78. minuti je Malanda autogolom povisio na 3:0. Osam minuta kasnije Messi je samo potvrdio pobjedu Intera i plasman u polufinale.