TALIJANI TVRDE

Hamilton želi preći iz Mercedesa u Ferrari, ali odbijen je: Svejedno mijenja momčad?

01.08.2019 u 16:25

Bionic
Reading

Talijanski dnevnik Corriere della Sera tvrdi kako je Ferrari odbio ponudu Lewisa Hamiltona da pređe u njegovu momčad te je najvjerojatniji scenarij da će Britanac 2021. godine zamijeniti kokpit s Maxom Verstappenom...

Ljeto je doba raznih glasina u Formuli 1, a ona koja se u zadnje vrijeme najčešće spominje je želja Lewisa Hamiltona da karijeru završi u redovima Ferrarija, nakon što je s Mercedesom došao pred rušenje svih rekorda Michaela Schumachera.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Riječ je o dječačkom snu 34-godišnjeg Britanca, no dnevnik Corriere della Sera tvrdi da od tog neće biti ništa. Naime, navodno je Ferrari odbio dolazak u momčad i Hamitlona i Verstappena, uvjeren da je Charles Leclerc vozač koji će u budućnosti vladati Formulom 1 pa mu još jedna zvijezda nije potrebna.

Međutim, Lewis koji je već na 80 pobjeda u elitnom automobilističkom natjecanju i približava se šestoj tituli svejedno namjerava otići iz Mercedesa, uvjeren da je potrebno osvojiti titulu s trećom različitom momčadi kako bi mogao za sebe reći da je najveći vozač u povijesti Formule 1.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Baš zbog toga spreman je zamijeniti se s Maxom Verstappenom za kokpit i preći u Red Bull, momčad koja već čitavo desetljeće proizvodi konkurentne bolide i da nije bilo inferiornih pogonskih jedinica, bila bi u borbi za titulu i prethodnih godina.

Taj scenarij trebao bi se odigrati 2021. godine, a odgovarao bi i Mercedesu jer bi u Verstappenu dobio najperspektivnijeg vozača današnjice, dok bi 'bikovi' za utjehu dobili čovjeka koji će do tada postati najuspješniji koji je ikad vozio u Formuli 1.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U svakom slučaju, takav razvoj događaja bio bi dobar za ljubitelje Formule 1 i ne bismo imali ništa protiv da se zaista i odigra...