kratko i jasno

Hamilton zaprijetio: Ako to napravite, napustit ću Formulu 1

  • Autor: Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 10.11.2018 17:18
  • Objavljeno 10.11.2018 u 17:18
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lewis Hamilton nije oduševljen širenjem kalendara Formule 1 i najavio je odlazak iz sporta ako FIA poveća broj utrka na 25 u sezoni...

Podsjetimo, ovog tjedna objavljeno je kako će kalendar biti od 2020. godine proširen Velikom nagradom Vijetnama, a još se spominju Indonezija kao moguća nova destinacija utrkivanja, kao i američki gradovi poput Miamija i New Yorka.

  • +12
  • +9

Formula 1, VN Meksika

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve to ne sviđa se aktualnom peterostrukom prvaku svijeta koji za godišnju plaću od 40 milijuna eura ipak očekuje nešto manje putovanja.

'Iskreno, osjećam se u ovom trenutku kao da je već 25. utrka sezone. Ne smatram da je širenje kalendara nešto dobro. Imali smo prije 18 utrka u sezoni i bilo je dobro. Bio je to dobar broj. Volim se utrkivati, ali sezona je jako dugačka, to je naporno i zahtjevno za sve. Nije lako biti stalno odvojen od obitelji,' izjavio je Lewis Hamilton uoči nastupa na Interlagosu pa odgovorio na pitanje bi li bio u stanju odvesti 25 utrka u sezoni:

'To je teško, treba se i opustiti nakon završetka sezone, jer slijede pripreme za sljedeću. Tako da, kad bude 25 utrka u sezoni, mene ovdje neće biti.'

Trenutni kalendar Formule 1 ima 21 utrku, a potvrđen je i za 2019. godinu.