ŠTO MU JE TO TREBALO?

Hamilton će požaliti zbog svoje izjave: U Americi ogorčenje ne prestaje!

05.06.2017 u 09:10

Bionic
Reading

Ismijavanje utrke 500 milja Indianapolisa od strane Lewisa Hamiltona nije dobro sjelo vozačima u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon Tonyja Kanaana odgovor je Britancu stigao i od Grahama Rahala i Jamesa Hinchcliffea...

Trostruki prvak Formule 1 nije se proslavio kada je uoči 500 milja Indianapolisa izjavio da peto mjesto na startu Fernanda Alonsa u debitanskom nastupu govori dovoljno o kvaliteti natjecanja, s obzirom da su iza njega ostali vozači koji se na ovalu natječu godinama.

Amerikance je dosta pogodilo ovo ismijavanje, a posebno vozače IndyCara. Tony Kanaan je 31-godišnjem Britancu poručio da se ne javlja, jer je prošle sezone izgubio u prvenstvu u kojem su se natjecanja za titulu samo dva vozača, a sada su se javili i drugi.

'Kad sam vidio Hamiltonov komentar morao sam dati sve od sebe da ništa na to ne odgovorim. On u cijeloj svojoj karijeri u Formuli 1 ima borbu dva bolida za titulu, maksimalno četiri. Mi ovdje imamo sedam različitih pobjednika u sedam utrka. Toga nema u drugim automoto natjecanjima i točka. Ne mogu opće zamisliti kako bi bilo ići iz utrke u utrku znajući da moram pobijediti samo svog timskog kolegu da bih bio prvi. Toga ovdje nema,' izjavio je Graham Rahal, pobjednik posljednje utrke u Detroitu.

'Za mene je ovo najbolje utrkivanje na četiri kotača na svijetu. Ovdje ima toliko vrhunskih vozača i jako je teško pobijediti utrku. Smiješno je kad dolaze kritike od nekog tko mora na stazi pobijediti samo tri vozača,' dodao je pak James Hinchcliffe.

Formula 1 u listopadu se vraća u Ameriku i bit će zanimljivo vidjeti kako će u Austinu reagirati tamošnji ljubitelji motosporta na Lewisa Hamiltona koji sigurno više nije jedan od omiljenih vozača u SAD-u...