ferrari pred pobjedom

Kimi napokon starta prvi, debakl Hamiltona u Monte Carlu!

27.05.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen nakon punih devet godina osvojio je prvu startnu poziciju, ove subote u kvalifikacijama uoči Velike nagrade Monaka. Odmah do njega startat će Sebastian Vettel, a Lewis Hamilton potpuno je podbacio i zauzeo tek 14. mjesto...

Ferrari nije pobijedio na ulicama Monte Carla još od 2001. godine, ali ove nedjelje imat će veliku priliku prekinuti sušu u Kneževini. Na kvalifikacijama ove subote talijanska momčad zauzela je prve dvije startne pozicije i njezini vozači bit će apsolutni favoriti na stazi na kojoj je jako teško pretjecati.

  • +3
Monte Carlo, treninzi za utrku Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

No, nije Sebastian Vettel bio taj koji je ostvario najbrže vrijeme, već Kimi Raikkonen koji je odvezao 1:12.178, četiri stotinke brže od timskog kolege. Prva je to pole pozicija za 37-godišnjeg Finca još od Velike nagrade Francuske 2008. godine i prilika za trijumf na kojeg čeka više od četiri godine.

Iza Ferrarijevog dvojca s malim zaostatkom od dvije tisućinke našao se Valtteri Bottas u Mercedesu, dok je njegov kolega potpuno podbacio. Lewis Hamilton potpuno je krivo podesio svoj bolid i bio je nekonkurentan te se morao zadovoljiti katastrofalnim 14. mjestom u kvalifikacijama, čime se praktički dan prije utrke oprostio od borbe za pobjedu.

Vozači Red Bulla Max Verstappen i Daniel Ricciardo zauzeli su četvrto i peto mjesto, a odličan za Toro Rossu bio je Carlos Sainz koji će startati šesti. Slijedit će ga Sergio Perez u Force Indiji i Romain Grosjean u Haasu, a među desetoricom u kvalifikacijama bili su i vozači McLarena Jenson Button i Stoffel Vandoorne, no zbog kazni će startati nešto niže u poretku, što ide na ruku Lewisu Hamiltonu koji će se ipak probiti uoči utrke malo naprijed.

Nedjelja utrka na rasporedu je u 14 sati.