zabio u nizozemskoj

Hajdukov posrnuli dragulj napokon ponovo blista: Balić je trebao ranije pobjeći iz Italije...

26.04.2019 u 10:10

Bionic
Reading

Prvijencom u dvoboju svoje Fortune Sittard i Utrechta Andrija Balić najavio je bolje dane svoje karijere koja je krenula nizbrdo transferom iz Hajduka u Udinese…

Mladi 21-godišnji veznjak bio je proglašen 'čudom od djeteta' u redovima Hajduka pa je već kao tinejdžer 2015. godine ostvario impresivan transfer u talijanski Udinese uz vjeruje se oko četiri milijuna eura odštete.

No, nije se to pokazalo dobrim za njegovu karijeru. U Seriji A kroz tri i pol sezone većinu vremena grijao je klupu i definitivno predugo ostao u Udinama, da bi ove zime povukao razuman potez i otišao na posudbu u nizozemsku Fortunu Sittard.

Stvari su u nizozemskom prvenstvu krenule za Balića na bolje, a potvrdio je to pogotkom protiv Utrechta ove srijede.

Trenutak je to kojeg je Balić dugo čekao, jer u dresu Udinesea postigao je tek jedan gol tamo davne 2017. godine, u porazu 5:2 od Intera.

Redovito igranje Andrije dobra je vijest i za mladu hrvatsku U-21 reprezentaciju koja će pokušati na Euru u Italiji u lipnju izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Nenad Gračan još mora odlučiti hoće li Balića uopće zvati, ali sve ukazuje na to da je dovoljno napravio da dobije poziv, a ako se iskaže na velikoj sceni, možda mu karijera krene uzlaznom putanjom od sljedeće sezone…