leipzig je prijetnja

Kovačeva posljednja velika briga: Jedna opasna družina sve mu može oduzeti, čak i posao u Bayernu

26.04.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Niko Kovač na pravom je kursu za osvajanje dvostruke krune s Bayernom ove sezone, no još uvijek mu na tom putu opasno prijeti Leipzig koji bi mu mogao pomrsiti račune i u Bundesligi i u njemačkom Kupu…

Iako je bio pod mnogo kritika, a tijekom jeseni sa svojom momčadi proživljavao i veliku krizu, Niko Kovač još uvijek je na čelu Bayerna i smiješe mu se prvi osvojeni trofeji u bavarskoj prijestolnici.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Naime, dogurao je do finala njemačkog Kupa, a u Bundesligi četiri kola prije kraja ima bod više od Borussije Dortmund.

Bayern ipak ne može biti siguran da će trijumfalno zaključiti sezonu, jer na njegovom putu još je jedna velika prijetnja, koja se zove Rasen Ballensport Leipzig.

Naime, nakon obračuna sa slabašnim Nürnbergom i još gorim Hannoverom, Kovač i njegove zvijezde gostuju u Leipzigu u Bundesligi gdje ne smiju izgubiti važne bodove, a s istom momčadi igrat će i u finalu Kupa 25. svibnja.

Riječ je o klubu koji je osnovan 2009. godine, iza njega stoji vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz i tek je prošle sezone po prvi put zaigrao u Bundesligi, no odmah je izborio nastup u Ligi prvaka.

U Njemačkoj ga mrze navijači svih drugih klubova, jer ga smatraju umjetnom tvorevinom koja je izigrala pravilo zabrane privatnog vlasništva, no činjenica je da se izuzetno dobro radi u Leipzigu, a u momčadi su sjajni igrači poput Wernera, Forsberga i Poulsena, dok sportski direktor Ralf Ragnick otkad je privremeno preuzeo trenersku klupu odrađuje odličan posao, čekajući renomiranog Juliana Nagelsmanna da preuzme svlačionicu sljedećeg ljeta.

Bez ikakave sumnje Leipzig je uz Bayern najviše toga pokazao u ovoj kalendarskoj godini na njemačkoj sceni i jedina je momčad koja može pružiti dostojan otpor Niki Kovaču. Ako to napravi dvaput mogao bi osvojiti Kup, a i pomoći Borussiji Dortmund da preotme titulu Bayernu u Bundesligi.

To bi bio katastrofalan scenarij za našeg bivšeg izbornika nakon kojeg bi teško zadržao posao, no ima na raspolaganju svoju stručnost i najskuplju momčad u Njemačkoj pa nitko ne očekuje da će se to zaista i dogoditi…