PRIVEDEN ČAK 71 NAVIJAČ

Hajdukov ogled zadao policiji puno posla

01.10.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Splitska je policija jučer prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice koja se na Poljudu igrala između Hajduka i Anderlechta, privela ukupno 71 osobu, od čega je jedan navijač belgijskog nogometnog kluba, a ostali navijači Hajduka, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. A od njih, desetorica su već jutros pred sucem za prekršaje

Policija je jučer imala i intervencija u gradu, pa je tako prilikom pretrage stana u vlasništvu 40-godišnjaka, na Mažuranićevom šetalištu, pronašla 43 topovska udara, 12 komada streljiva kalibra 7,62 milimetra, 23 komada streljiva kalibra 7,65 milimetara, teleskopsku palicu, šest petardi i 91 bengalku. U istom je stanu dan ranije pronašla i bengalku te šest bljeskalica.

Splitska policija također navodi kako je jučer ujutro, na dan utakmice, na Mandalinskom putu 20-tak osoba napalo petoricu Belgijanaca, pri čemu je udarac palicom zadobio Belgijanac J.V.B. (32) koji je pao na tlo. Unatoč njegovom padu napadači su ga nastavili i tući te je lakše ozlijeđen. Napadači su potom napali drugog Belgijanca J. G. M. (36) kojeg su bengalkom udarili u leđa zadavši mu lakše tjelesne ozljede. Pokušali su potom pobjeći osobnim automobilom, ali ih je zaustavila policija.

Uhićeni su Splićani P. G. (22), D. M. (21) i A. V. (23) koje će policija osim prekršajno prijaviti i kazneno, najavljeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

U sukobu s policijom noćas malo iza ponoći teže je ozlijeđen alkoholizirani 39-godišnji navijač. Naime, pola sata poslije ponoći na Putu Glavičina, u blizini stadiona, 39-godišnjaka je u alkoholiziranom stanju vrijeđao policiju. Nakon što su ga četvorica interventnih policajaca uz uporabu tjelesne snage pokušala svladati i vezati, istrgnuo im se, spotaknuo i pao na tlo te je rukom udario u rub ivičnjaka i ozlijedio se. Usprkos tome, nastavio je pružati otpor policiji. Protiv njega je podnesena prekršajna prijava.