logična odluka

Hajduk značajno oslabljen otputovao na derbi protiv Dinama; ostali su bez još jednog važnog igrača...

20.05.2022 u 15:46

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk u subotu od 20 sati (Arenasport 1, MAXtv) igraju derbi u posljednjem, 36. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, no već sada je jasno kako iz Splita neće doći svi glavni igrači

U petak iza ručka Hajdukova ekspedicija krenula je prema Zagreba, a ono što se može doznati jest kako između ostalog na put nisu otišli iskusni napadač Nikola Kalinić i pouzdani desni bek Gergo Lovrencsics.

Naravno. Činjenica da u najvećem hrvatskom derbiju neće igrati Nikola Kalinić, strijelac jedinog gola u nedavnom derbiju na Poljudu, sugerira samo jedno. Trener Valdas Dambrauskas želi ga sačuvati za finale SuperSport Hrvatskog kupa koji se u četvrtak igra na Poljudu kada je Hajduku protivnik Rijeka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Eduok i Katić nisu spremni, Vuković i Atanasov su se priključili i na raspolaganju su. Još je par igrača na koje moramo pripaziti, ali moramo razmišljati i o finalu Kupa i procjeni rizika', rekao je dan uoči puta trener Hajduka Dambrauskas dodavši:

'Imamo 20 igrača, igrat će 11 koje odaberemo.. Rizik je zbog toga što je kraj sezone, što se netko može ozlijediti, a opet, imamo hrvatski derbi i Jadranski derbi. Moj je posao upravljati rizikom i svesti ga na najmanju moguću mjeru.'

Kako se doznaje Kalinića muči lagana viroza i nema sumnje kako bi sigurno igrao u derbiju da se odlučuje o hrvatskom prvaku. Kada je mađarski bek još Lovrencsics u pitanju kod njega je riječ o lakšoj ozljedi koju treba dodatno sanirati i donesena je odluka da ostane u Splitu.

No, kada utakmice ne odlučuje o poretku na ljestvici, jer Dinamo je osigurao titulu prvaka, a Hajduk je sigurno drugi, jasno je kako se ne isplati riskirati s nekim igračima. Jer ipak u četvrtak pred svojim navijačima igraju za trofej koji barem malo može spasiti sezonu.

  • +5
Hajduk - Istra, 14.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL