OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

Hajduk uvijek ima poseban motiv svladati 'lokose'!

20.02.2016 u 11:23

Bionic
Reading

U subotnjem dvoboju 23. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) nogometaši Lokomotive dočekuju Hajduk s kojim imaju loša iskustva posljednjih godina, no svejedno se nadaju pobjedi...

Lokomotiva je na otvaranju proljetnog dijela prvenstva pokušala parirati Rijeci na Rujevici, no od toga nije bilo ništa. Solidno su otvorili utakmicu, no Rijeka je sve riješila do kraja prvog poluvremena pa je do kraja to bilo samo odrađivanje formalnosti.

Hajduk im nije drag suparnik iz više razloga. Prvi je svakako onaj što se Splićani stalno bune na status Lokomotive i uopće osporavaju njihovo pravo da nastupaju u prvoj ligi, drugi je pak što u posljednje vrijeme rezultatski uglavnom loše prolaze protiv njih.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Ipak, ako je vjerovati pomoćnom treneru Prskalu, straha nema:

'Protiv Rijeke smo odigrali jako dobro, ali nismo nagrađeni rezultatom. Činjenica je kako su Riječani kvalitetniji od Hajduka. Splićani imaju nešto više uspjeha u našim međusobnim utakmicama, no mi nemamo nikakve komplekse. Priželjkujem pobjedu.'

Na njega se nadovezao iskusni Zvonko Pamić:

'Gledao sam ih protiv Slavena. Dobri su, ali nisu pokazali ništa posebno da bi me očarali. Uvjereni smo da možemo osvojiti sva tri boda.'

Izvan kadra su stoper Perić i veznjak Begonja, pa nekih velikih promjena u sastavu u odnosu na prošlo kolo ne bi smjelo biti.

To podrazumijeva sustav 4-2-3-1 u kojem najveća prijetnja dolazi preko lagani krilnih igrača Fiolića i Grezde, dok će ulogu 'lažne devetke' opet imati Andrijašević. S obzirom na očekivano težak teren veliku ulogu će imati Capan i Leko, dva defanzivca zadužena za destrukciju u sredini terena.

Hajduk je pobjedom proslavio 105. rođendan i to jedino što će se pamtiti. Doduše, vrijedi izdvojiti vrlo dobru igru obrane koja je gostima dozvolila tek jednu pravu priliku (kod 0:0 rezultata), no treba brinuti prilična sterilnost u igri prema naprijed. Jedno je sigurno, ovaj Hajduk će imati velikih problema protiv ekipa koje će se postaviti u čvrst defanzivan blok. Barem dok se ne vrate Ohandza i Vlašić, odnosno Velez i Arteaga pokažu da su toliko željena pojačanja.

'Pripremali smo se kao vaterpolisti posljednjih dana. Uistinu su teški uvjeti, no radili smo koliko smo mogli. Mi ćemo biti spremni, a nadam se da će i teren biti dobar,' rekao je trener Burić kojeg muči što nisu potpuno fit Milić, Velez i Velazquez:

'Možda zaigraju sva trojica, možda nijedan. Zato nas je na put krenulo 20.'

Ako je vjerovati posljednjim informacijama, Milić i Velez kreću od prve minute dok će Velazquez biti na klupi.

Od ranije nema Ohandze i Vlašića, za danas je još suspendiran i Roguljić. Lako bi se moglo dogoditi da istrči isti početni sastav kao i protiv Slavena.

Nama je jako bitna naša realizacija. Kada smo protiv Slavena dali prvi gol, kasnije smo bili dominantni,' zaključio je Burić.

No, ne podigne li Hajduk razinu igre prema naprijed, bit će puno problema oko postizanja tog prvog pogotka. Problemi bi mogli biti posebno izraženi ukoliko teren danas bude uistinu toliko loš kako se najavljuje. Dobra je vijest kako je kiša stala...