DVOBOJ BEZ NAVIJAČA

Hajduk teškom mukom svladao Osijek

21.11.2014 u 10:13

Bionic
Reading

U subotu program 15. kola MAXtv Prve lige zaključuju Hajduk i Osijek. Utakmica u večernjem terminu na rasporedu je na Poljudu od 19 sati (Arenasport)

Hajduk: L. Kalinić – Vršajević, Nižić, Maloča, Milić – Caktaš, Bradarić, Mezga – Milevski, Gotal, Kouassi
Osijek: Mikulić - Matas, Jonjić, Pranjić, Pavić – Špehar - Šorša, Ugarković, Škorić, Glavaš – Dugandžić

Hajduk - Osijek 2:1

90+5' - kraj utakmice
90+3' - Baraban s više od 20 metara, ali ravno u Kalinića
90' - pet minuta sudačke nadoknade
88' - lukava ideja Vršajevića, ali izvedna nije bila dobra, lob je završio u rukama Mikulića
85' - novi prekršaj Škorića, njegov drugi žuti akrton, Osijek ima igrača manje
79' - par oštrih klizećih startova s obje strane, zaiskrilo je između Škorića i Milevskog pa su obojica požutjeli
75' - ubačaj Osijeka, Pranjić je bio sam na pet metara od gola, ali srećom po Hajduk nije dobro glavom u padu zahvatio loptu
69' - 2:1 -GOOOL - smiješna pogreška Maloče, Glavaš je smanjio
64' - 2:0 - GOOOL - Milevski je podvalio loptu za Gotala koji zabija
54' - 1:0 - GOOOL - Caktaš je zabio s bijele točke


53' - Hajduk je iz kornera izveo akciju, a Kouassi je iz blizine u ruku pogodio Dugandžića, sudac je pokazao na bijelu točku. Snimka pokazuje da je lopta uistinu udarila osječkog igrača u ruku, ali je ona bila priljubljena uz tijelo


46' - krenulo je drugo poluvrijeme

45' - kraj prvog poluvremena
42' . nalet Osijeka, Pavić je izašao pred Kalinića  slijeva iskosa, ali je pucao pored gola
40' - pokušaj Škorića iz daljine, Kalinić se ispružio i spriječio gol
37' - Osijek je tražio jedanaesterac, nije ga dobio, ostaje dojam da ni nije bilo kontakta
32' - Milevski je bio u prodoru, a njegov udarac s desetak metara je u zadnji trenutak blokiran. Hajduk je sve opasniji
29' - Bradarić je sjajno potkopao loptu i probacio cijelu obranu Osijeka, Kouassije izpve pokušao, ali je Mikulić vršcima prstiju dotaknuo loptu koja je završila na gredi
28' - Bradarić s 25 metara, bila je to 'žabica', nezgodan udarac, ali je Mikulić koncentriran
25' - Hajduk pritišće, no gosti su iznimno disciplinirani, svi su uvijek iza lopte
20' - Vršajević je pobjegao i s desna iskosa pokušao pucati, ali bila je to teška situacija, a i vratar Mikulić je dobro pokrio svoj kut
18' - Hajduk još nije ozbiljnije zaprijetio
12' - Osječani su postavili čvrsti blok koji 'bili' ne mogu probiti
5' - duga lopta za Glavaša kojeg su jedva uspjeli zaustaviti Maloča i Milić
1' - počela je utakmica na praznom Poljudu

---------------------------------------------------------------------------------------------

Iako kritika na račun igre Hajduka nikada ne manjka, nanizali su Splićani devet utakmica bez poraza. U posljednjem kolu su u pomalo atipičnoj utakmici glatko pobijedili Zadar. Atipičnoj po tome da su realizirali praktički sve prilike koje su stvorili. Obično bi promašivali i ostajali bez bodova. Istini na volju, dobro su zatvorili prilaze svom golu pa ni Zadrani baš nisu imali previše situacija za postizanje zgoditka.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Osijek je u Splitu uvijek rado viđen suparnik. Nije da su u povijesti previše bodova ponijeli kući, ali još više zbog sportskog naboja koji postoji u susretima ove dvije momčadi. Hajduk u Osijeku redovito prolazi kao 'bos po trnju', a osim bodova često znaju dobiti i batina. Onda na Poljudu ide osveta i tako to u krug. Ovaj put u nešto mirnijoj atmosferi s obzirom da će Poljud opet biti prazan zbog kazne saveza.

'Oni su tradicionalno neugodni i k tome im gori pod nogama. No, mi smo pritisnuli papučicu gasa i ne mislimo ju pustiti. Očekujem pobjedu, sve drugo bi bio neuspjeh', rekao je trener Tudor.

On se našao u problemima zbog izostanaka nekolicine važnih igrača. U odnosu na Zadar, iz ekipe su ispali Anđelković i Milović (kartoni), te Sušić i Milevskij (ozljede). U momčad se vraća kapetan Maloča, a očekuje se start od prve minute još Bradarića, Mezge i Vlašića. Kad se podvuče crta, ne mora nužno značiti puno slabiji Hajduk. Najveći će hendikep svakako biti izostanak Sušića.

'Tko fali bez njega se može i mora. Mi smo u kontinuiranom rastu, samopouzdanje je poraslo. To je dobro za ove mlade momke', zaključio je Tudor.

Treba za kraj kazati kako bi se Hajduk mogao vratiti formaciji 4-3-3, nakon što je u Zadru igrao s trojicom u zadnjoj liniji.


Osijek je u prošlom kolu došao do važnih bodova protiv Zagreba. Nije im bilo lako jer su od početka utakmice bili s igračem manje, a na pred kraj su zaradili i drugo isključenje. No, isto tako treba kazati da su jedini gol na utakmici zabili iz sumnjivog jedanaesterca. Na Poljud dolaze po bod, iako ga neće biti lako osvojiti.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

'Nemam igrača ni za sva predviđena mjesta u zapisniku. Vodim ih sedamnaest na put, opciju su mi ograničene', požalio se trener Rukavina.

Zbog crvenih kartona nema Josipa Mišića i Antonija Peroševića, zbog žutih Borne Barišića i Jasmina Mešanovića. Ozlijeđeni su Jamak, Josip Barišić i Kurtović, a bolestan je i Frane Vitaić.

Od njih osam, barem bi šestorica danas krenula od prve minute da su na raspolaganju. To dovoljno govori o situaciji Osijeka.

Rukavina utjethu traži u praznim tribinama i činjenici da će i Tudor biti bez nekoliko igrača, no usudili bismo se kazati kako ta nada visi o tankoj niti.

Prvi međusobni susret iz Gradskog vrta kojeg je Osijek dobio 2:0 ne treba zavaravati. Tada je Hajduk nastupio s praktički 'b' ekipom s obzirom da su se čuvali za uzvrat protiv Dnjipra.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.