DVOBOJ NA POLJUDU

Hajduk protiv Istre traži povratak na pravi put

10.04.2016 u 11:20

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 30. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) nogometaši Hajduka pokušat će protiv Istre trijumfom vratiti dobro raspoloženje u svoju svlačionicu...

Hajduk je na krilima prvenstvene pobjede došao u Maksimir s ciljem da priredi senzaciju u Kupu. Primili su gol već u drugoj minuti, na koncu se raspali i doživjeli pravi fijasko. Dojam je kako je rezultat mogao biti još gori da su igrači Dinama odradili maksimalno utakmicu.

'Imamo 16 zdravih igrača, a čeka nas maksimalno motiviran suparnik. Mi moramo ponoviti utakmicu s Dinamom koju smo pobijedili, to je ispravan put. Moramo vratiti povjerenje navijača i svoje samopouzdanje', rekao je Burić u najavi dvoboja.

Vratar Kalinić je suspendiran zbog kartona, ozlijeđeni su pak Vlašić, Nižić, Juranović, Maloku, Velez, Roguljić i Bencun. Arteaga je očito prekrižen zauvijek... Tu je barem 5-6 igrača koji bi danas bili sigurni za start od prve minute. Upitno je i stanje s Ohandzom koji će bit na klupi, no možda može odigrati tek manji dio utakmice.

'Nije bilo potrebe da ga stavljamo protiv Dinama. Treba tražiti mogućnosti kad će odigrati jedno poluvrijeme, nakon toga će doći i drugo.'

Ohandza, Velez i društvo su slika i prilika pojačanja Hajduka ove sezone. Osim Jeffersona, teško se prisjetiti kada je neki drugi nanizao 3-4 utakmice u komadu bez ozljede. Ljute se u Splitu kada netko te igrače nazove 'roba s greškom', no prečesto se događa da bi bilo slučajno.

Najviše trpi napadačka igra jer su domaćini zabili tek dva gola u zadnjih šest utakmica (jedan protiv očajnog Zagreba iz sumnjivog penala). Danas je u vršku napada najavljen Mastelić koji još nije zabio gol za Hajduk, iza njegovih leđa Vojković pored čijeg imena također stoji nula. Opet će najviše ovisiti o Sušiću i Tudoru.

Istra je u prošlosti znala biti vrlo neugodna po Hajduk. U situaciji kada domaćini muku muče s formom i kadrom, rekli bismo da je ovo idealan trenutak za dolazak u Split. No, ako pogledamo rezultate Puljana tada bi jedino ispravno bilo konstatirati kako je njima idealan trenutak za kraj sezone.

Otkako je na klupu sjeo Andrej Panadić rezultatski nisu napravili baš ništa. Uvijek se provlači teza kako igraju bolje no što rezultat sugerira, no preveliki je uzorak da bi to moglo biti baš tako. Posljednje pobjede se ne sjećaju ni najveći navijači Istre, a jedina im je utjeha što se Zagreb već pomirio s ispadanjem pa im nije prijetnja za tu pretposljednju poziciju.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Protiv Lokomotive su u prošlom kolu izgledali solidno u prvom poluvremenu, u nastavku je uslijedio raspad. Panadić je okomio na igrače teškim riječima i optužbama, kasnije je to smireno u međusobnim razgovorima.

'Svjesni smo da će nam bit jako teško s Hajdukom. Moramo dati sve od sebe i podići razinu svoje agresivnosti. Bez toga nemamo šanse', rekao je branič Keno Hadžić u najavi utakmice.

Dobra vijest za goste je što u Split dolaze kompletni. Panadić nije otkrio sastav, no nekih velikih promjena ne bi trebalo biti. Đurić i Ojdanić nisu sto posto spremni, no u konkurenciji su za nastup.

Ako smo za Splićane rekli da su neefikasni, isto vrijedi i za goste. Istra je u osam proljetnih kola zabila tek tri gola.