ZASLUŽENO U 3. RUNDU

Hajduk promašivao nemoguće, pa gubio, a zatim čudesno preokrenuo

20.07.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u treće pretkolo Europske lige, jer su poslije pobjede u prvoj utakmici igranoj u Dugoplju (1:0), nadigrali Levski i u uzvratu u Sofiji (2:1)

Hajduk je stigao u bugarsku prijestolnicu s velikom dozom opreza, jer u posljednjih pet europskih ogleda kada je imao 1:0 iz prve domaće utakmice, tu prednost nije obranio.

Ovoga puta mu se takav crni scenarij nije dogodio. Momčad s Poljuda je apsolutno zasluženo prošla u sljedeću rundu kvalifikacija Europske lige i tako se 'osvetila' istom suparniku za ispadanje 1999. godine.

Susret je odigran u tužnom okruženju, na stadionu nije bilo navijača zbog kazne koju je Levski dobio zbog izgreda u prethodnom dvoboju, a spomenimo kako je Hajduk pol sata kasnije istrčao na zagrijavanje, jer je autobus po gradu vozio čak 40 minuta (dan ranije mu je trebalo 12 minuta).

Što se tiče same utakmice naš predstavnik je dominirao te je već u prvom dijelu trebao riješiti sve dvojbe oko prolaska. Promašivali su Erceg, Futacs, Radošević, Hamza i Tudor, odnosno na vratima domaćina bio je najbolji pojedinac susreta Mitrev.

U nastavku slična priča, u 50. smo vidjeli i zicer nad zicerima, Erceg je pucao s desetak metara, a čisti pogodak na gol liniji spriječio je Hajdukov golgeter Futacs. Kakva nesreća!

Erceg je imao i priliku 69., ali je Mitrev izašao kao pobjednik, a za promašaje je stigla najgora moguća kazna – pogodak u mreži Stipice. Brza polukontra domaćina, ubačaj s desne strane, a glavom je pogodio Bus.

Levski - Hajduk 1:0, Bus

Ipak, Carrillovu družinu taj gol nije šokirao. U 78. minuti ušao je Hajdukov 'džoker' i specijalist za pretkola Europske lige Frank Ohandza i dvije minute kasnije u svojoj prvoj akciji postigao toliko željeni gol. Primio je loptu u kaznenom prostoru, i lijevom nogom uputio udarac koji je zakačio i braniča Goranova, a bugarski vratar Mitrev nije uspio zaustaviti loptu.  

Levski - Hajduk 1:1, Franck Ohandza

U 85. minuti Futacs je promašio idealnu priliku, no minutu kasnije Hajduk je ipak došao do vodstva, Erceg je oduzeo loptu na sredini igrališta, došao do 18 metara i pogodio sami desni kut vrata. 

Levski - Hajduk 1:2, Ante Erceg

Hajduka sljedeći tjedan u 3. pretkolu čeka danski Brondby koji je s ukupnih 3:2 prošao finsku Vaasu.  

LEVSKI - HAJDUK 1:2

LEVSKI: Mitrev, Goranov, Pirgov, Jablonski, Cvetković, Rosu (Borimirov, 83), Panajotov (Adenisi, 46), Narh (Bus, 57), Gomez, Prochazka, Mapuku.

HAJDUK: Stipica; Tudor, Nižić, Lopez, Memolla - Savvas, Hamza (Kožulj, 84), Radošević - Vlašić (Ohandza, 78)- Futacs, Erceg (Said, 87)