ŽELIO NA POLJUD...

Hajduk odbio ovog Španjolca da bi 'instalirao' Špacu

19.02.2015 u 18:10

Bionic
Reading

Odluka o imenovanju Stanka Poklepovića donesena je u četvrtak ujutro nakon što je Hajduk definitivno odustao od Edoarda Reje, talijanskog trenera, koji je bio prvi izbor sportskog direktora Gorana Vučevića

Iako su s Rejom, piše službena Hajdukova stranica, bili dogovoreni svi uvjeti suradnje, Hajduk nije mogao pristati na daljnje odgađanje odgovora talijanskog trenera. Hajduk je Reji izišao u susret, čekalo se njegovu odluku nekoliko dana, ali je daljnje odgađanje bilo nemoguće.

'Reja je bio naš prvi izbor, ali nismo više mogli čekati njegovu odluku. Bio nam je nužan trener koji će odmah preuzeti momčad. Imali smo i drugu opciju, Victora Munoza, španjolskog trenera (57-godišnji nekadašnji prvotimac Barcelone i Sampdorije sa 60 nastupa za Španjolsku koji je prošle godine vodio Zaragozu) koji je bio jako zainteresiran za dolazak. Međutim, Klub je procijenio da u ovom trenutku ne može ulaziti u rizik s njim,' kazao je Goran Vučević.


'Također, s obzirom na trenutačnu situaciju, nismo željeli baciti u vatru dva mlada i kvalitetna trenera kao što su Hari Vukas i Marijo Osibov nego smo se odlučili za jednog iskusnog trenera kao što je Stanko Poklepović. S njim sam osobno često bio u kontaktu. Šjor Stanko se spremno odazvao i stavio na raspolaganje Hajduku. Njegov zadatak je da izvuče maksimum iz kadra kojeg ima,' zaključio je sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Novom treneru Hajduka Stanku Poklepoviću prvi pomoćnik bit će Hari Vukas, a momčadi će se priključiti odmah.

Poklepović je rješenje do ljeta kada će Klub definirati dugoročno rješenje za poziciju trenera.