'bili' u francuskoj

Hajduk minimalno izgubio na gostovanju kod Auxerrea; za 'bile' su zaigrala čak četiri igrača mlađa od 20 godina

21.12.2022 u 22:36

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici u aktualnoj godini, nogometaši Hajduka poraženi su s minimalnih 1:0 na gostovanju kod francuskog prvoligaša Auxerrea

Baš kao i u prvoj pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone, u kojoj je momčad Mislava Karoglana na Poljudu s 4:3 svladala Schalke 04, trener 'bilih'i je koristio veliki broj mladih igrača koji su ostavili vrlo dobar dojam.

Stigao je Hajduk u Francusku bez niza prvotimaca, dio njih je u procesu rehabilitacije zbog ozljeda, Marko Livaja se tek vratio sa Svjetskog prvenstva u Katru, a nekoliko igrača je zbog manjih poteškoća propustilo ovu utakmicu.

Tako je Karoglan u utakmicu krenuo s kombiniranim sastavom, u kojem su bila trojica igrača mlađih od 20 godina - Čubelić, Prpić i Pukštas. Kasnije je ušao i junior Jere Vrcić.

Na samom početku utakmice vidjeli smo po jednu šansu na svakoj strani. Niang je već u 5. minuti pucao s desetak metara nakon ubačaja iz kuta, no njegov pokušaj završio je pored gola. Uzvratio je Hajduk sedam minuta kasnije kada je Pukštas lijepim proigravanjem pronašao Ćubelića u šesnaestercu, ovaj je vratio Grgiću čiji udarac s 14 metara odlazi preko gola.

Do vodstva je domaća momčad stigla u 30. minuti preko svog najopasnijeg igrača, napadača Nianga, koje sjajno iskoristio ubačaj Zdedake te iz blizine nogom poslao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti dvije šanse Hajduka. Najprije je Ćubelić u 33. minuti pucao s ruba šesnaesterca, ali otišlo je to malo preko gola. Možda najbolju priliku imali su 'bili' na samom kraju prvog dijela. Sahiti se fantastično probio po desnoj strani obrane domaćih, odigrao je dupli pas s Melnjakom, a onda idealno pronašao Grgića na drugoj stativi, međutim Hajdukov veznjak klizeći nije uspio ugurati loptu u mrežu, a pri tom mu je i branič Mensah uspio donekle blokirati udarac.

  • +18
Hajduk - Schalke, prijateljska utakmica, 16.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Sljedeća šansa Hajduku se ukazala u 59. minuti, golman Auxerrea Costil loše je ispucao loptu, ostao je na vrhu šesnaesterca, prihvatio je to Sahiti na 25 metara, međutim prešla mu je lopta preko noge te nije uspio pogoditi prazan gol domaćina.

Do kraja utakmice vidjeli smo još pokušaj Lovrencsicsa iz teške pozicije s desnog boka. Lopta je završila malo iznad grede, te udarac Vrcića sa 17 metara koji je obranio golman Auxerrea.

Trener Karoglan u ovom susretu dao je priliku svim igračima koje je poveo u Francusku. Hajdukovci se nakon ovog testa vraćaju u Split te su slobodni do 27. prosinca kada opet kreću s treninzima na Poljudu do 30. prosinca.

'Bili' sezonu u SuperSport HNL-u nastavljaju 22. siječnja kad će na Poljudu gostovati Šibenik. Trenutno je Hajduk na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, zaostaje šest bodova za Dinamom koji ima i utakmicu manje.