novi 'bili tić'

Hajduk je prvo pojačanje pronašao u najlošijoj momčadi francuske druge lige; njegova je cijena veća od dva milijuna eura

25.01.2023 u 18:35

Bionic
Reading

Francuski mediji otkrivaju kako Hajduk u tajnosti radi na transferu veznjaka marokanskog podrijetla Yassinea Benrahouija (24) koji je trenutno član Nimesa, posljednje momčadi francuske duge nogometne lige

Yassine Benrahou (24) za Nimes je posljednje dvije sezone odigrao 80 utakmica u kojima je zabio 14 golova uz još 13 asistencija. No, Marokanac rođen u Francuskoj ove je sezone sakupio samo devet utakmica u kojima je uspio upisati tek jednu jedinu asistenciju.

Naime, ovaj je ofenzivni veznjak imao velikih problema s ozljedom prepona i to je razlog loše statistike i male minutaže, a uz sve to mu u lipnju završava ugovor s Nimesom koji ga pod svaku cijenu želi prodati ove zime.

Benrahou je ponikao u omladinskoj školi AS Bondy (u čijim je redovima bio i Kylian Mbappe!), pokušao se nametnuti u PSG-u, no na kraju je završio u Bordeauxu gdje je prošao sve mlade selekcije kluba. Za seniorsku momčad 'žirondinaca' je odigrao 10 utakmica u prvoj ligi nakon čega je 2020. godine za milijun i pol eura prodan Nimesu.

Prema Transfermarktu Yassine Benrahou trenutno vrijedi 2.2 milijuna eura, ali Nimes ga mora prodati kako bi barem nešto zaradio prije isteka ugovora pa bi klub mogao poprilično spustiti cijenu. Tome se nadaju i na Poljudu, prema nekim informacijama 'bili' su za njega spremni platiti oko milijun i pol eura odštete te se sad čeka odluka čelnih ljudi Nimesa.