i dalje bez pobjede

Hajduk izgubio od Olimpije; ima li trener 'bilih' Ivan Leko razloga za zabrinutost?

02.07.2023 u 21:13

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka niti u drugoj pripremnoj utakmici nisu uspjeli doći do pobjede. 'Bili' su danas u Ljubljani izgubili od Olimpije 1:0

Prijateljsku utakmicu između Hajduka i Olimpije na stadion Stožice došlo je pogledati oko četiri tisuće ljudi. Očigledno su 'bili' dobar 'mamac' za navijače jer Olimpiju - koja je aktualni prvak Slovenije i osvajač Kupa - u prosjeku inače gleda tek oko 2000 navijača.

Trener Ivan Leko u prvih 11 koji su započeli susret protiv Olimpije nije uvrstio Marka Livaju koji se još oporavlja nakon ozljede gležnja pa je kapetansku traku preuzeo Filip Krovinović.

Utakmica je bila poprilično otvorena s obje strane, bilo je tu nekoliko izglednih prilika, no jasno je da su momčadi u procesu priprema i uigravanja pa su 'čuda' izostala.

Ovoljetno pojačanje Hajduka Leon Dajaku zaigrao je na lijevom krilu te je uz Sahitija bio najkonkretniji i najopasniji pojedinac 'bilih'. Dojam je da će biti pojačanje kad se uklopi u momčad.

Marko Livaja u igru je ušao u 60. minuti susreta te zaradio ovacije navijača na stadionu Stožice, no nije uspio konkretnije zaprijetiti 'zmajčekima'.

Susret je 'prelomila' pogreška Hajdukovog golmana Silića u 74. minuti. Pogriješio je u pokušaju dodavanja prema Čubelić, a tu je loptu na nekih 18 metara presjekao Nemanja Motika te brzim i preciznim udarcem pogodio prazan gol 'bilih' za pobjedu Olimpije 1:0.

Hajduk je tako i dalje bez pobjede, nakon dva remija sa Širokim i Spartakom (1:1) 'bili' su sada doživjeli i prvi poraz u ljetnim pripremama.

OLIMPIJA: Vidovšek, Justas, Muhamedbegović, Marcel, Krefl, Elšnik, Doffo, Posavec, Sešlar, Rui Pedro, Bristrić. Klupa: Pintol, Mauricio, Karamatić, Sualehe, Ni. Motika, Silva, Gavrić, Janković, Aleksander, Ne. Motika, Saar, Nukić, L. Pedro, Jakupović.

HAJDUK: Lučić, Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak, Pukštas, Dajaku, Sahiti, Benrahou, Krovinović, Mlakar. Klupa: Silić, Prpić, Kalik, Livaja, Grgić, Šošić, Brajković, Hrgović, Lauš, Capan, Antunović, F. Čuić, Buljan, Dolček, Đolonga, L. Vušković, Ćubelić.