TO JE TAKVO NATJECANJE

Gvardiol i Kovačić odigrali cijelu utakmicu za City; novo čudo u FA kupu

16.03.2024 u 20:59

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale ovosezonskog engleskog FA kupa nakon što su na svom Etihad stadionu bili bolji od Newcastlea s 2:0.

Manchester City je time postao prva momčad u povijesti koja se po šesti put u nizu plasirala u polufinale ovog uglednog natjecanja. Junak u pobjedi Cityja bio je portugalski nogometaš Bernardo Silva koji je tijekom prvog poluvremena postigao oba pogotka. Događali su se oni u 13. i 31. minuti, a u oba slučaja nakon udarca je lopta pogađala obrambene igrače Newcastlea i pritom mijenjala smjer.

U nastavku susreta mogao je Manchester City postići još nekoliko pogodaka, ali prvenstveno Haaland nije bio posebno inspiriran ove subote. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja te su odigrali cijelu utakmicu.

Ranije tijekom subote nogometaši Coventryja prvi su izborili polufinale nakon što su s dva gola u sudačkoj nadoknadi svladali domaćina Wolverhampton 3:2. Svi su pogoci na susretu koji je kulminirao u samoj završnici postignuti tijekom drugog dijela. Coventry, trenutačno osma momčad na ljestvici engleskog Championshipa, tamošnje druge lige, poveo je golom Simmsa u 53. minuti te je vodio sve do 83. kada je krenula nevjerojatna završnica utakmice.

Prvi je preokret napravio prvoligaš Wolverhampton. U 83. minuti na 1:1 je izjednačio Alžirac Ait-Nouri, dok je preokret uslijedio u 88. kada je Hugo Bueno pogodio za, činilo se, pobjedu Wolverhamptona od 2-1.

Ni blizu nije bio kraj tog susreta jer je Simms u 97. minuti glavom zabio drugi put na susretu i za 2:2, dok je točno u 100. minuti Wright šokirao sve na stadionu. Pogodio je s 15 metara iskosa za veliko slavlje Coventriyja i prolazak u polufinale.

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, a parovi su Chelsea - Leicester i Manchester United - Liverpool.

FA kup, četvrtfinale:

  • Manchester City - Newcastle 2:0 (Bernardo Silva 13, 31)
  • Wolverhampton - Coventry 2:3 (Ait-Nouri 83, Bueno 88 / Simms 53, 90+7, Wright 90+10)