DANI IŠČEKIVANJA

Guardiolin da ili ne Barci očekuje se idućeg tjedna

18.02.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Guardiola je na klupu Barcelone došao 2008. i otada je osvojio 13 od mogućih 16 trofeja. Lani je novi ugovor potpisao 8. veljače, a on mu ističe na ljeto

Neizvjesnost oko Pepa Guardiole sve je veća, piše španjolski AS. Trener Barcelone još se uvijek, naime, nije izjasnio namjerava li produljiti ugovor.

Guardiola redovito potpisuje samo jednogodišnje ugovore, pa mu, shodno tome, aktualni istječe na kraju ove sezone. Iako se već tjednima nagađa da će nastaviti suradnju s katalonskim divom još najmanje jednu sezonu i premda su ga njegovi nogometaši (Xavi, Puyol, Busquets, Messi, Mascherano) posljednjih tjedana na konferencijama za novinare pozivali da potpiše, još se uvijek ništa nije dogodilo.

AS navodi da su u klubu i dalje optimistični, ali stvari bi trebale biti jasnije sljedeći tjedan za kada je planiran sastanak između predsjednika Sandra Rosella i Guardiole. Nakon nedjeljnog dvoboja protiv Valencije, Barcelona sedam dana nema na rasporedu nijednu utakmicu, tako da će igrači dobiti dva slobodna dana, a klupski čelnici će imati priliku rješavati tekuću problematiku u što ulazi i Guardiolin ugovor.

Rosell i njegovi suradnici još uvijek nisu nervozni, ali ne žele ni previše odugovlačiti s ovim pitanjem jer žele imati dovoljno vremena za pronalazak alternative ukoliko Guardiolin odgovor bude negativan. Zasad je kao krajnji rok za dogovor sa sadašnjim trenerom Rosell navodno postavio svibanj što bi sportskom direktoru Andoniju Zubizarreti dalo vremena za eventualno dovođenje novog trenera i, u dogovoru s njim, mogućih pojačanja za sljedeću sezonu.

Guardiola je na klupu Barcelone došao 2008. i otada je osvojio 13 od mogućih 16 trofeja. Lani je novi ugovor potpisao 8. veljače.