KEITA SPASITELJ

Guardiola se od Primere oprostio remijem

13.05.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Pep Guardiola u svojoj je posljednjoj prvenstvenoj utakmici (jer vodit će momčad još u finalu Kupa kralja) na klupi Barcelone jedva izbjegao poraz. Betis je do samog kraja vodio 2:1, ali Keita je uspio zabiti za izjednačenje

Nogometaši Barcelone su sezonu u Primeri, u kojoj su ostali tek doprvaci (iza Reala), završili remijem. U ogledu posljednjeg 38. kola, u Sevilli, Betis i Barcelona su remizirali uz 2:2.

Bila je to zadnja prvenstvena utakmica Guardiole na klupi Barcelone. Da mu ona ne ostane u lošem sjećanju, pobrinuo se Seydou Keita koji je u drugoj minuti nadoknade donio Barçi izjenačenje i spasio je četvrtog ovosezonskog prvenstvenog poraza.

Barcelona je vodila 1:0 već od 9. minute kada je strijelac bio Sergio Busquets, no u nastavku se dogodio potpuni preokret. Inače, prilično ga je uvjetovao igrač Barcelone Dani Alves, koji je u 53. minuti glupo i opasno startao na suparničkog igrača i zaradio drugi žuti, odnosno, crveni karton.

S igračem više je Betis zaigrao još poletnije, te je nakon dvije lijepe akcije, u 71. i 75. minuti, okrenuo rezultat u 2-1. Oba je puta strijelac bio odlični Ruben Castro koji je tako došao do šesnaest golova ove sezone u Primeri.

Lionel Messi
je odigrao svih 90 minuta, a do izražaja je došao tek u 90. minuti kada je iz slobodnog udarca uzdrmao stativu. Barceloni ostaje još igranje finalne utakmice domaćeg Kupa. Suparnik na putu do tog mogućeg naslova će im biti baskijski Athletic.