'NEKA GA JE SRAM'

Grnja: Ovakav Tičinović neće ići na SP

28.07.2010 u 21:37

Bionic
Reading

Ivan Grnja, koji je hrvatsku nogometnu selekciju U-19 odveo do polufinala Eura, u vrijeme turnira nije želio rušiti atmosferu u svojim redovima, ali nakon ispadanja je odlučio progovoriti

Grnja i mladi reprezentativci došli su i blizu finala, no tamo će ipak igrati domaćin Francuska i sjajni Španjolci.

'Željeli smo to povijesno finale, međutim nema mjesta tuzi jer učinili smo sve što je u okviru naših mogućnosti. Kažnjeni smo za greške, ali nismo se obrukali, a puno mi znači i izjava iz francuskog stožera u kojoj kažu da smo najbolja selekcija na turniru protiv koje su igrali', kaže u razgovoru za Sportske novosti Ivan Grnja i nastavlja mirnim tonom.

'Vodili smo protiv oba finalista, znali smo da je Francuska jaka, ali ispalo je da je jednostavno – prejaka. Barem za sada. Odigrali smo četiri utakmice u devet dana i dečki su fizički 'pukli'. Pogotovo oni najenergičniji, Pamić, Ozobić, Ademi i, posebno, Andrijašević. Prije turnira su neki protivnici smatrali da smo zalutali u završnicu, ali dokazali smo im da nam je tamo bilo i mjesto.'

Ipak, nije mogao zaobići loše ponašanje koje ga je povremeno okruživalo.

'Neka Tičinovića bude sram. Nakon svega što smo učinili za njega strašno me razočarao. U Hajduku je suspendiran, nije bio na pripremama, a dali smo mu pravu šansu. Zapravo smo ga spašavali. S njim je bilo problema i u mlađim uzrastima. Mislili smo da je to stvar prošlosti, ali očito nije. Na ovakav način nećemo moći nastaviti suradnju', jasno je poručio mušičavom talentu Grnja pred kojim je sastavljanje spiska za SP u Kolumbiji.

Njegov konkurent za sastav bio je Kramarić, oko kojega se također dizala prašina. Inicijator problema nije bio sam Andrej, već njegov otac.

'Predlažem svim tatama da nas prate i da mi govore tko treba igrati, a tko biti na klupi. Kramarić je nastupio na svim utakmicama, a niti on niti bilo koja naša špica nije zabila niti gola na turniru', poručuje za kraj osječki strateg.

Jest mlad, ali izborniku duguje iskrenu ispriku