U SJEĆANJE NA MIHALIĆA

Stolić i Stepan slavili na 15. izdanju utrke Voloderska jesen

14.09.2015 u 00:20

Bionic
Reading

Srpski trkač Saša Stolić i hrvatska atletičarka Nikolina Stepan pobjednici su ovogodišnjeg izdanja tradicionalne utrke između Kutine i Volodera koja se održava u sklopu kulturno-sportske manifestacije Voloderska jesen...

Atraktivna cestovna moslavačka trkačka utrka duga 15 kilometara okupila je rekordnih 176 natjecatelja koji su mogli uživati u trčanju po vrlo lijepom vremenu pa su i rezultati na kraju bili odlični. U konkurenciji muškaraca pobjedu je proslavio srpski predstavnik Saša Stolić u vremenu 49:36, ispred domaćih predstavnika Nikole Mikulića i Zorana Žilića.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je domaća atletičarka Nikola Stepan u vremenu 56:36, ispred BH predstavnice Bojane Bjeljac i naše Tanje Samardžić.

Inače, ove godine utrka je bila posebna, jer se trčala u spomen Franje Mihalića, hrvatskog trkačkog velikana koji je nastupao kao veteran na ovoj utrci u njenim začecima prije tridesetak godina. Riječ je o osvajaču srebrne olimpijske medalje 1956. godine u Melbourneu, pobjedniku velikih svjetskih utrka, legendi svjetske atletike i maratona, a rodom je upravo iz Moslavine, točnije mjesta Ludina u blizini Kutine. Nažalost, Franjo je s 94 godine preminuo u veljači, no njegovi rezultati pamtit će se vječno.

Pobjednik Saša Stolić naglasio je da je upravo pod dirigentskom palicom Franje Mihalića neko vrijeme trenirao i zato je imao dodatni motiv pobijediti velikanu u čast, što se na kraju i dogodilo.

Uspješno organiziranu utrku vodio je direktor Danijel Kepe i njegova udruga 'Moslavina U Pokretu', uz sudjelovanje čak 40 volontera koji su se pobrinuli da sve prođe u najboljem mogućem redu na čemu im organizator posebno zahvaljuje.

Voloderska jesen, rezultati muške utrke:

1. Saša Stolić - Srbija 49:36
2. Nikola Mikulić - Hrvatska 50:30
3. Zoran Žilić -Hrvatska 51:47

Rezultati atletičarki

1. Nikolina Stepan- Hrvatska- 56:36
2. Bojana Bjeljac- BiH- 57:36
3. Tanja Samardžić-Hrvatska- 59:45