nisu bitni pojedinci

Grčki izbornik ima velikih problema, ali i plan kako pobijediti Hrvatsku

06.11.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Izbornik grčke nogometne reprezentacije Michael Skibbe odlučio je naknadno pozvati još dva braniča, jer ima problema sa suspenzijama i ozljedama ključnih obrambenih igrača, no uvjeren je da upravo defanzivom može doći do trijumfa protiv Hrvatske...

Grci su svašta prošli posljednjih godina sa svojom reprezentacijom, uključujući i dva poraza od Farskih Otoka te zadnje mjesto u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016. u Francuskoj.

  • +12
Grčka nogometna reprezentacija 2017. Izvor: Reuters / Autor: ALKIS KONSTANTINIDIS

Pod Michaelom Skibbeom situacija se nešto poboljšala i izborene su dodatne kvalifikacije za SP u Rusiji, u kojima će se protiv Hrvatske vidjeti koliko zapravo vrijedi ova izabrana vrsta.

Grčki izbornik nije bez problema uoči susreta pa se pet dana prije gostovanja u Zagrebu morao odlučiti za drastične mjere: naknadno je pozvao Mariosa Oikonomoua i Dimitrisa Kolovetsiosa.

Riječ je o braničima, jer baš u tom dijelu momčadi ima najviše problema. Naime, Kostas Manolas je suspendiran zbog kršenja 'fair-playja' namjernim dobivanjem žutog kartona protiv Cipra, a Sokratis Papastathopoulos izašao je iz igre zbog ozljede u dvoboju svoje Borussije Dortmund s Bayernom, a iako su prve prognoze optimistične, još nije sigurno da će igrati u četvrtak. Nastup desnog beka Vasilisa Torosidisa također je upitan, a otpao je i odlični napadač AEK-a Petros Mantalos.

Ako tome pridodamo i bizarne promašaje kojima se istaknuo glavni napadač Kostas Mitroglou u nedjelju protiv Caena, jasno je da Grci moraju biti oprezni uoči okršaja s Hrvatskom, no njihovog stratega svi ti problemi previše ne brinu, jer ima na raspolaganju reprezentaciju koja do uspjeha oduvijek dolazi čvrstom i taktičkom igrom u kojoj pojedinci nisu pretjerano bitni.

'Igrati napadački je dobro, ali mi smo uglavnom dobri u branjenju. Može se u gostima igrati defanzivnije, a onda vidjeti što će biti u drugoj utakmici,' najavio je Michael Skibbe koji ne skriva svoj plan: ne pretjerano lijepim nogometom zaustaviti Hrvatsku i otići na Svjetsko prvenstvo...