operacija 'grčka'

Izbornik Dalić potvrdio lošu vijest ali i zbunio grčke novinare

06.11.2017 u 10:43

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka izbornik Dalić okuplja svoje izabranike za predstojeće utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke. Prva je na rasporedu u četvrtak u Zagrebu od 20.45 sati, a uzvrat je u Pireju, u nedjelju, također od 20.45 sati

Izbornik Dalić od ovog ponedjeljka posvećen je samo jednom cilju. Kako što bolje pripremiti igrače za okršaje protiv Grčke, a što bi u konačnici trebalo donijeti plasman na SP u Rusiji 2018. godine.

Nažalost, Milan Badelj zbog ozljede neće moći participirati tim ogledima i to je, kako Dalić kaže, jedini problem. Nadajmo se i posljednji.

'Razgovarao sam s njim, i mislim da neće biti spreman za utakmice protiv Grčke. Badelj je specifičan igrač, na poziciji defanzivnog veznog, koji odlično čuva poziciju i koji je trebao imati zadatak čuvati Fortounisa. Sada ću morati tražiti drugo rješenje. No naći ćemo ga. Znate da sam rekao kako za svako mjesto zovem po barem dva igrača, a mi ovdje imamo još Bradarića, Rakitića, Pašalića te Brozovića', otkrio je Dalić u ponedjeljak prijepodne.

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Olakšanje Daliću sasvim sigurno je izostanak Manolasa, koji je kažnjen od strane Fife, ali i Mantalosa, kojem je ustanovljen lom križnih ligamenata. 

'Dosta igrača im ovog vikenda nije igralo, i nisu baš u zavidnoj formi. Međutim, siguran sam, kako za nas, tako i za njih, nema nikakvog izgovora. Oni igraju tvrdo, defanzivno, sigurno će tražiti 'nulu' i to bez primljenog gola, a morat ćemo paziti na kontranapade. Imaju svoj stil igre, koji je težak, težit će prekidima, nervozi, 'fajtu'. Ali mi moramo ostati mirni, jer imamo dva poluvremena'.

Dakle, znate kako igrati? A znate i u kojem sastavu?

'Znam, ali vam neću reći. Ne zbog vas, nego zbog igrača', s osmijehom na licu rekao je Dalić, ostavivši u neznanju grčke kolege koji sasvim sigurno prate svaki detalj i svaku informaciju iz hrvatskog stožera.

'I da, moramo biti mirni, sasvim suprotno od Grka, ne smije biti jurnjave, nervoze. već strpljivo, pametno, tražiti igru preko bokova jer oni će se zatvoriti u sredini terena'.

U mjesec dana, otkako je zamijenio Čačića život mu se, kaže promijenio. No, izazov je tu jer sedam je mjeseci bio bez posla. A u ovom periodu posjetio je i neke naše reprezentativce u Italiji.

'Bio sam u Italiji gdje imamo sedam, osam igrača, glavni 'target' bili su Strinić i Brozović. Imam situaciju na dlanu, svi jedva čekaju doći u reprezentaciju. Ulog je visok, ali igrači su toga svjesni. Poštujem grčku reprezentaciju, ali puno će toga ovisiti o nama'.

Daliću bi problem mogao predstavljati i nedostatak vremena, odnosno tek dva prava treninga?

'Danas ćemo odraditi sastanak, gdje ću igračima pokazati kako igra Grčka, njezin stil. A u utorak is rijedu na treninzima ćemo raditi kako rješavati te situacije. Istina, nemamo previše vremena, ali zato ćemo puno pričati. Doduše, ni to ne volim previše, ali moramo napraviti sve kako bi se plasirali na SP'.