SuperSport HNL

Gradski derbi; Lokomotiva na 'svojoj' Kranjčevićevoj 'gostuje' kod Rudeša

02.12.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Nedjelja nam nudi samo jednu utakmicu 17. kola SuperSport HNL-a, u Kranjčevićevoj će snage odmjeriti 'domaćin' Rudeš i 'gost' Lokomotiva (nedjelja, 3. prosinca, 15 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rudeš je i dalje bez pobjede u ovoj sezoni SuperSport HNL-a, a Lokomotiva nije slavila puna dva mjeseca. Posljednju su pobjedu u prvenstvu 'lokosi' ostvarili još 2. listopada protiv Istre 1961 u gostima.

'Dolazi nam jedna od tri najkvalitetnije momčadi po pitanju segmenta defenzivne igre, ali i fizičke moći. Tako da pokušavamo pripremiti našu igru sukladno karakteristikama protivnika. S druge pak strane, oni su momčad koja je rezultatski možda malo zaštucala kroz zadnji period u prvenstvu (u posljednjih šest utakmica Lokomotiva ima dva poraza i četiri remija). Iako, naravno, ti rezultati ne moraju biti pravi pokazatelj vrijednosti. Jer recimo u srazu s Osijekom, ali i Slaven Belupom od koga su izgubili, nisu uopće bili inferiorni. Dapače, rezultat kroz te utakmice uopće nije pokazatelj kvalitete našeg sljedećeg suparnika', kazao je u najavi utakmice trener Rudeša Ivan Mijač koji ne može računati na ozlijeđene Srbljinovića, Mašale i Rešetara.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja više se bavio utakmicom SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa koju su 'lokosi' u srijedu igrali s Vukovarom 1991 na terenu koji je doslovno izgledao kao oranica.

'Nevjerojatno je da smo utakmicu osmine finala Kupa morali igrati na takvoj podlozi, koju se ne može nazvati nogometnim terenom. Prošli smo dalje i to nam daje zrnce zadovoljstva, iako sam sretniji zbog spoznaje da se ni jedan igrač nije ozlijedio, ni naš, ni Vukovarov. A zdravlje igrača ipak bi moralo biti najvažnije. Ne bih želio da ni jedan hrvatski klub mora igrati u takvim uvjetima u kakvima smo mi igrali u srijedu', rekao je Silvijo Čabraja i dodao:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nisam baš siguran da su bili ispunjeni i minimalni uvjeti za regularnost. No sudac je rekao da se mora igrati i najvažnije je da je sve sretno završilo, bez ozljeda igrača.'

Čabraja za sutrašnju utakmicu ne može računati na suspendiranog Leovca (žuti kartoni), kao ni na ozlijeđene Krivaka, Bulatovića i Kanižaja. Od ozljeda su se oporavili Čavlina i Tuci te bi trebali konkurirati za susret protiv Rudeša.

  • +25
Lokomotiva - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 24.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore