NIJE BILO SPASA

Građanski Zdravko Mamić 'izdahnuo' nakon 38 sati

28.04.2011 u 17:04

Bionic
Reading

GNK Dinamo, ponovit će u klubu još tisuće puta, zatvorio je prvo stoljeće svoga postojanja. Mjesto radnje: kazalište, vrijeme radnje: prije samo dva dana

Okupan raskošnom rasvjetom oko svečarskog HNK, Zdravko Mamić je na tu svečanu prigodu poželio dati i svoj osobni pečat:

'Dok sam gledao sve ove filmove i ljudske veličine koje su promovirale naš klub shvatio sam jednu važnu pouku. Ovaj prefiks Građanski sve nas, pa i mene, obvezuje da ispravim ovaj mali dio propusta koje sam do sada činio i da ih u budućnosti ne bude uopće. Da zaista budemo građanski i gospodski klub na ponos Zagreba,' obećao je izvršni predjednik.

Nije još bilo prošlo niti punih 38 sati a isti čovjek se udobno smjestio između tri velika grba (građanskog) Dinama i započeo novu presicu. Okupljeni su očekivali novitete vezane uz budućnost trenera Halilhodžića u klubu, ali došlo je malo iznenađenje.

Od prvoga trena Dinamov se čelnik zajapureno verbalno uhvatio u koštac s komentatorom Jutarnjeg lista Davorom Butkovićem zbog teksta u kojemu je objavljeno da je Dinamo na svojoj proslavi doživio društveni debakl. Njegovi neistomišljenici znaju kakva je procedura, ali u pitanju je sada bio novi, građanski, Zdravko Mamić.

Ili ipak nije. Nije mu bilo dovoljno što je bujicu usmjerio prema profesionalnom i moralnom integritetu kolumnista, već je svemu dodao i posve promašenu, upravo odvratnu, notu i počeo se ismijavati s čovjekovim izgledom. I to u više navrata, nema govora o afektu već o detaljno promišljenom i provedenom napadu na najnižoj razini.

Bilo je tu i uobičajenih natruha prijetnji, pa pravnih ograđivanja u stilu: 'Neću mu ja ništa napraviti'. Prozivao ga je za sve i svašta i sve to ispred grbova sirotog Dinama koji pod ovakvim vodstvom nikada, ali baš nikada, neće biti građanski.