ZAHVALIO SE SESVEĆANIMA

Gračan nakon devet godina opet vodi Rijeku

10.11.2009 u 19:36

Bionic
Reading

Nakon što je s Rijekine klupe otišao i drugi ovosezonski trener, Zoran Vulić, na njegovo je mjesto odlučio sjesti Nenad Gračan, do danas prvi čovjek struke u sesvetskoj Croatiji

Nakon Roberta Rubčića i Zorana Vulića, ove sezone Rijeku će voditi i Nenad Gračan. Očekivalo se da bi to mogao napraviti i Elvis Scorija, ali on nije želio dolaziti prije zimskog prijelaznog roka. No, hoće li treći trener biti sretnije ruke za nekad veliku momčad s Kantride? Bivši igrač Rijeke, Hajduka i Ovieda te jedan od rijetkih hrvatskih trenera koji je vodio sve velike hrvatske klubove (Rijeka, Osijek, Hajduk, Dinamo), nakon devet sezona vratio se u matični klub.

'Prije svega želim zahvaliti Sesvećanima i njihovom predsjedniku na suradnji, kao i na činjenici da mi nisu radili probleme pri raskidu ugovora. Želim im svu sreću u ostvarenju zacrtanog. I oni su osjetili moju veliku želju za dolaskom u HNK Rijeku, čijim sam pozivom polaskan. Meni, kao rođenom Riječaninu i igraču koji je tu napravio svoje ime, velika je čast vratiti se na klupu. Smatram da je na Kantridi prisutna kvaliteta, no možda je momčad malo poljuljana slabim rezultatima. Bitno je vratiti im vjeru u vlastite mogućnosti, ali isto tako moraju biti svijesni onoga što od njih očekuje klub i navijači', za Jutarnji list rekao je Gračan, koji je Rijeku vodio i u sezoni kada je Dinamo, odnosno Craotia, pod paskom bivšeg predsjednika 'ukrala' naslov klubu s Kantride.
Riječani su dolaskom Gračana dobili ono što su htjeli, domaćeg čovjeka koji zna posao na poznatom mu stadionu pod stijenama na Kantridi. Nadajmo se da će uspjeti poljuljanoj momčadi nogometnog prvoligaša vratiti samopouzdanje i novim bodovima u tri preostale utakmice do kraja sezone, vratiti osmjehe Rijekinim navijačima. Igrači su u Malinskoj na pripremama za ogled s Pulom, koji će se održati na domaćem terenu, 21. studenog sa novim trenerom. Očekuju ih još i utakmice s Lokomotivom i Varteksom.