EUROPKA LIGA

Gotova agonija rukometašica Lokomotive, šesti poraz u šestom nastupu

18.02.2024 u 16:15

Bionic
Reading

Rukometašice njemačkog Thuringera svladale su zagrebačku Lokomotivu s 29:17 (13:10) u utakmici zadnjeg, šestog kola skupine B Europske lige, odigranog u nedjelju u Bad Langensalzi.

Utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj, jer je Lokomotiva u njega ušla bez izgleda za plasman u četvrtfinale, a Njemice su znale da su druge bez mogućnosti da završe natjecanje kao pobjednice skupine, jer je rumunjska Dunarea u subotu svladala francuski Chambray i tako osigurala prvo mjesto.

Rezultatska ravnoteža je trajala 15 minuta, nakon kojih je bilo 6:6. Njemice su potom otišle na +3 (12:9). Pad u Lokomotivinoj igri dogodio se od 42. do 52. minute, kad je domaća ekipa serijom 7:0 došla do uvjerljivih 12 golova prednosti (26:14), a to je bila i završna prednost Thueringera (29:17).

Ana Malec je sa šest pogodaka bila najbolja u Lokomotivinom sastavu. Kristina Prkačin je postigla četiri gola, a Tena Japundža tri. Antonija Mamić je imala 13 obrana. Kathrin Pichlmeier je sa šest golova predvodila strijelce Thueringera.

Dunarea i Thueringer su završili natjecanje u skupini s po deset bodova, ali su Rumunjke bile bolje u međusobnim dvobojima. Treće mjesto je osvojio Chambray Touraine s četiri boda, a Lokomotiva je doživjela svih šest poraza.

Thueringer će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika skupine A, norveškog Storhamara. U toj je skupini drugo mjesto osvojila koprivnička Podravka Vegeta, koja će se za mjesto na završnom turniru četiri najbolje ekipe boriti protiv rumunjske Dunaree.

Prva utakmica će biti u Koprivnici, a uzvrat u Braili. Termini dvoboja su u drugoj polovici ožujka.