'modri' se pojačavaju

Gorica s Dinamom odradila drugi najveći transfer u povijesti, a na Maksimir stiže i dobro poznato ime iz redova portugalskog velikana

31.01.2021 u 21:49

Bionic
Reading

S prvim danom veljače na Maksimir stižu još dva nova igrača. Trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić tražio je i na kraju pronašao pojačanja na bekovskim pozicijama...

Odradio je Dinamo tijekom prošlog tjedna dobar posao s Rijekom, od sljedeće sezone novi igrači 'modrih' su golman Ivan Nevistić i lijevi bek Daniel Štefulj, ali Zoran Mamić nije stao na tome. Odlučio je dodatno pojačati bekovske pozicije, posebnice nakon ozljede Moharramija.

Tako je prvi transfer otkrio predsjednik NK Gorice Nenad Črnko koji je na društvenim mrežama nakon pobjede protiv Rijeke 2:0 objavio:

'Rijeka - Gorica 0:2. Sretno Marijan Čabraja od sutra u Dinamu uz drugi najveći transfer u povijesti Gorice!'

  • +8
NK Rijeka - NK Gorica, 18. kolo HT Prve lige, 31.1.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Tako je Dinamo ponovno trgovao s Goricom, najveći transfer u klupskoj povijesti je onaj Iyayija Atiemwena koji je put Maksimira otišao za 2,6 milijuna eura. Sada se nagađa kako je Dinamo za lijevog beka Marijana Čabraju Gorici platio nešto više od dva milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ovaj se transfer očekivao već neko vrijeme jer je Gorica još ranije dovela zamjenu za Čabraju. To je Cheick Keita (24) koji je u Monacovoj U-19 momčad igrao s Kylianom Mbappeom, a nakon toga je karijeru gradio u Birminghamu, Virtus Entelli, KAS Eupenu i Bologni.

U isto je vrijeme obznanjen i još jedan dolazak na Maksimir. Portugalski mediji tvrde kako je lisabonski Sporting Dinamu prodao svog desnog beka, makedonskog reprezentativca i nekadašnjeg igrača Rijeke Stefana Ristovskog (28)!

Rijeka ga je u ljeto 2017. godine prodala Sportingu za kojeg je Ristovski odigrao 82 utakmice, a sada se vraća u Hrvatski Telekom Prvu ligu. Dinamo će ga platiti oko milijun i pol eura plus postotak od potencijalne sljedeće prodaje.