18. izdanje

Goran Grdenić i Tanja Samardžić trijumfirali na tradicionalnoj utrci ‘Voloderska jesen – Franjo Mihalić’

17.09.2018 u 08:26

Bionic
Reading

Hrvatski atletski reprezentativac Goran Grdenić i najbolja kutinska dugoprugašica Tanja Samardžić pobjednici su 18. izdanja tradicionalne cestovne utrke ‘Voloderska jesen – Franjo Mihalić’, trčane ove nedjelje od centra Kutine do Volodera.

Ljubitelji atletike i trčanja u Moslavini ponovno su došli na svoje ove nedjelje. Po ugodnom vremenu u organizaciji udruge Vinko iz Kutine, na startu utrke u Kutini (Trg dr. Franje Tuđmana) našlo se rekordan 191 natjecatelj, čime je oboren rekord po broju sudionika utrke iz 2016. godine (185), na zadovoljstvo direktora utrke Danijela Kepea koji vodi ovu najmasovniju i najstariju atletsku utrku u županiji Sisačko-moslavačkoj.

Trčalo se na 15 kilometara dugačkoj trasi koja je službeno izmjerena i verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza, a znak za start natjecateljima je dao proslavljeni kutinski paraolimpijac Branimir Budetić. Cilj utrke je bio u samom središtu Volodera, pred binom Voloderskih jeseni kako nalaže tradicija duga gotovo 40 godina.

Goran Grdenić, atletski reprezentativac Hrvatske uspio je obraniti titulu lanjskog pobjednika utrke. Istrčao je stazu za 50 minuta i 48 sekundi što je bilo dovoljno za trijumf. Član AK Velike Gorice prošao je ciljem s nešto manje od minute prednosti ispred drugog našeg reprezentativca (SP u polumaratonu u Valenciji ove godine) Antuna Pavelića iz Zagreba, dok je treći bio član AK Dinamo Zrinjevac Silvije Tomac.

U konkurenciji atletičarki pobijedila je domaća natjecateljica iz AK Moslavina u pokretu iz Kutine, Tanja Samardžić, najbolja kutinska seniorska dugoprugašica koja je slavila ispred hrvatske olimpijke i maratonke Marije Vrajić (1:01h) iz AK Maksimir-Zagreb, a Andi Tomaš iz AK Svetice-Zagreb pripalo je treće mjesto.

'Unatoč tome što su isti dan utrke u Puli, Varaždinu i Sarajevu, mi smo oborili vlastiti rekord, što znači da je na krilima velikog entuzijazma, desetgodišnjeg rada i kvalitetne organizacije utrka Kutina-Voloder konačno prepoznata kao trkački brend u Hrvatskoj i unatoč velikoj konkurenciji na polju atletskih utrka mi ne gubimo sudionike nego povećavamo ih iz godine u godinu,' naglasio je nakon završetka utrke direktor Danijel Kepe.

Kao i prošle godine cijeli događaj uljepšao je dolazak Vladimira Mihalića, sina Franje Mihalića, našeg čuvenog srebrnog trkačkog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i najbolji trkač bivše Jugoslavije sedamdesetih godina Dane Korica, što je dalo dodatnu težinu dodjeli nagrada pobjednicima.