OPTIMIZAM U LYONU

Gomis: Sjajno smo se pripremili za Dinamo

25.09.2011 u 09:55

Bionic
Reading

Napadač Lyona i francuske nogometne reprezentacije Bafetimbi Gomis (26) zabio je u osam ovosezonskih prvenstvenih nastupa šest golova za Lyon i najbolji je strijelac Le Championnata

Posljednja je dva gola (za 1-0 i 2-0) tamnoputi dugokosi centarfor zabio Bordeauxu u subotnjem derbiju osmog kola, koji je vodeća momčad prvenstva na svom Gerlandu dobila 3-1. Tom je pobjedom idući Dinamov suparnik u Ligi prvaka isprao gorak okus poraza (1-0) kod Caena prošle srijede.

'Morali smo reagirati dobro nakon posrtaja kod Caena. Nastojali smo ne imati razdoblja padova u igri kao u srijedu, kada nismo dobro ušli u utakmicu. Svi skupa, također i ja. Nismo se borili kao inače. Sada smo pokazali više požrtvovnosti i solidarnosti. Pokazali smo da s pravom očekujemo velika dostignuća u ovoj sezoni', rekao je Gomis dotaknuvši se potom dvoboja s Dinamom u utorak na Gerlandu:

'Sve u svemu, odigrali smo protiv Bordeauxa baš dobru utakmcu. Znam da ne treba tonuti u samozadovoljstvo, ali valja priznati da je sve ipalo izvrsno. Svi su se zabavili: kako mi igrači, tako i publika. Povratili smo sjajnu atmosferu uoči Dinammova gostovanja. Sasvim smo spremni za našega idućeg suparnika.'

Gomis je od L'Equipeova izvjestitelja, baš kao i strijelac te asistent Michel Bastos, zaradio osmicu za pokazano protiv Bordeauxa.

Hrvatski je stoper Dejan Lovren prošao sa solidnom šesticom (bilo je petica i četvorki!). Prošao bi vjerojatno bolje da u 86. minuti nije skrivio 11-erac zaradivši pritom žuti karton.