tko je dean klafurić?

Godinama je u Dinamu bio 'trener iz sjene', osvojio je poljsko prvenstvo, a sada je u svom debiju u HT Prvoj ligi s 'farmaceutima' senzacionalno srušio 'modre' na Maksimiru

17.07.2021 u 11:21

Bionic
Reading

Dean Klafurić (48) pamtit će taj petak 16. srpnja 2021. godine dok je živ. Naime, popularni je Klaf nakon godina uspješnog rada napokon dobio priliku samostalno voditi momčad iz Hrvatski Telekom Prve lige. Kao jedan od naših najnadarenijih trenera preuzeo je Slaven Belupo i odmah na startu nove sezone kreirao pravu pravcatu senzaciju

Nogometaši Slaven Belupa priredili su senzaciju već u 1. kolu nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige. 'Farmaceuti' su na Maksimiru šokirali aktualne prvake, pobijedili su Dinamo 2:0! Trener Slaven Belupa Dean Klafurić (48) nije mogao na bolji način debitirati na svom prvom samostalnom poslu u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

'Čestitam igračima na lavovskoj borbi i discipliniranoj igri. Imali smo sreće, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama, radovali smo se toj utakmici jer smo znali da nam je to veliko iskustvo i znali smo da bez obzira na sve možemo samo dobiti. Igrali smo prilagođeno Dinamu, probali smo svesti šanse Dinama na najmanju moguću mjeru i to smo dobrim dijelom i uspjeli. Imao je Dinamo svoje šanse, imali smo i mi i da smo imali malo više hrabrosti u prvom dijelu, mogli smo doći u još koju šansu. Mislim da su naši igrači dobro odradili utakmicu', ostao je skroman Dean Klafurić nakon senzacionalne pobjede i nastavio:

'Dinamo ima iznimnu individualnu kvalitetu, u prvom dijelu imao je sjajnu šansu Kastratija i znali smo da će u drugom dijelu biti još opasniji zbog igrača koje je imao na klupi i uveo. Bio je Dinamo kvalitetniji u drugom dijelu, nama se dogodio umor, ali zalaganje i disciplina doveli su nas i do akcije za drugi gol.'

NK Dinamo - NK Slaven Belupo 0:2, sažetak, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Sjajan je ovo ulazak u sezonu za 'farmaceute' koji su u Deanu Klafuriću prepoznali potencijal za velike stravi. Popularni je Klaf već godinama jako poznato ime u nogometnim krugovima i to ne samo u hrvatskim okvirima. Započeo je u nižim ligama još 2008. godine, godinama je više nego uspješno radio u omladinskoj školi Dinama i praktički su mu 'kroz ruke' prošle generacije igrača 'modrih', a bio je i izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije!

Klafurić je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio ciparski Ethnikos, Hrvatski dragovoljac, Goricu i poljsku Legiju, a radio je i u zagrebačkom Dinamu, saudijskom Al-Nassru i emiratskom Al Ainu. S Legijom je Klafurić osvojio prvenstvo i Kup u Poljskoj, a osim u seniorskom nogometu, Klafurić je veliki trag ostavio i u Školi nogometa Dinama u kojoj je trenirao i razvijao igrače poput Tina Jedvaja, Marka Pjace, Josipa Brekala, Borna Sose, Nikole More i ostalih.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
Dinamo - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je jedan od pomoćnika Zorana Mamića na klupi Dinama, a prije nego što je preuzeo Slaven Belupo bio je u kombinacijama za trenera Gorice, Šibenika, Lokomotive... No, odlučio je prihvatiti ponudu iz Koprivnice te je sjeo na klupu 'farmaceuta' te odmah kreirao senzaciju.

Istina, puno je posla pred Klafurićem koji će pokušati afirmirati što više mladih igrača u ovoj sezoni.

'Bili smo hendikepirani jer dva igrača iz prošle sezone koji su igrali puno, Goda i Lulić te Knoll s kartonima, nisu mogli igrati. U tom smislu se još i kompletiramo, ali imamo to što imamo, imamo mlade igrače koji su naše bogatstvo i bilo bi šteta neplaniranim dovođenjem zatvarati im vrata. To su stvarno igrači velikog potencijala. S upravom jako dobro surađujem i razgovarat ćemo i vidjeti što je najbolje za klub', kazao je Klafurić te otkrio ciljeve za ovu sezonu:

Dinamo - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Razvoj mladih igrača i rezultat. Ako to ne prati i rezultat, onda ne možemo govoriti niti o razvoju mladih igrača jer se oni onda ne razvijaju. Mi imamo još puno za raditi, trebamo se veseliti, igrači zaslužuju slavlje, ali imali smo i sreće. Pred nama je još puno posla i već od sutra okrećemo se novoj utakmici.'

Ne sumnjamo kako će ova senzacionalna, ali više nego zaslužena pobjeda protiv Dinama biti veliki poticaj i dodatno samopouzdanje za trenera Deana Klafurića i nogometaše Slaven Belupa.