REAKCIJE IZ MAKSIMIRA

Strateg Slaven Belupa bolji debi nije mogao zamisliti, a trener Dinama morao je priznati: Primili smo nesretni gol, ali nismo zaslužili ništa više od poraza!

16.07.2021 u 22:11

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa s 2:0 svladali su Dinamo na gostovanju u Maksimiru u prvoj utakmici nove sezone HT Prve lige, a svoj komentar dali su treneri

Pobjedu Koprivničanima donijeli su Ivan Krstanović pogotkom u 50. minuti i Bruno Bogojević koji je bio strijelac u 84. minuti.

'Moramo ovaj poraz gledati izolirano. Lako je to reći, ali moramo napraviti sve da dignemo momčad. Nemamo vremena ni za slavlje ni za žaljenje. Da smo danas pobijedili, već sutra bismo utjecali na momčad da to zaboravi. Tako i ovaj poraz moramo ostaviti iza sebe', rekao je u uvodu Krznar.

Momčad iz Koprivnice je u svom 37. gostovanju na Maksimiru došla do tek druge gostujuće pobjede nad Dinamom, nešto manje od 17 godina nakon što su 'farmaceuti' prvi i jedini put slavili protiv 'Modrih'.

Dinamo - Slaven Belupo 0:1 (Ivan Krstanović, 51) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Slaven je bio izuzetno organiziran u obrani. U trenutku kad smo polako pohvatali konce igre, presjekao nas je taj nesretni gol. Ali, bez obzira na to, nismo zaslužili ništa više od poraza. Prvenstvo je maraton i sigurno ćemo ovu grešku ispraviti.'

Dinamo - Slaven Belupo 0:2, (Bruno Bogojević, 84) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Dinamo u utorak igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka na Maksimiru protiv Omonije...

'Nema nam druge nego da ovu gorčinu pretvorimo u dodatni elan, želju i volju. Slaven nam je pokazao kako se brani rezultat i vodstvo. Nama je to pouka da rukama i nogama moramo doći do gola protiv Omonije i kako da ga obranimo.'

  • +16
Dinamo - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trener Slaven Belupa Dean Klafurić nije skrivao zadovoljstvo nakon velike pobjede nad Dinamom u Zagrebu rezultatom 0:2. Bio je to njegov prvenstveni debi na klupi koprivničkog prvoligaša. Vjerujemo da bolji nije mogao zamisliti!

'Čestitam, prije svega, mojim dečkima na lavovskoj borbi, discipliniranoj igri i naravno pobjedi! Moramo biti iskreni i reći da smo imali sreće u ovoj utakmici, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako možemo protiv Dinama i veselili smo se toj utakmici, jer naši mladi igrači i debitanti mogli su samo dobiti, bez obzira na krajnji rezultat, a na kraju je i on bio odličan. Pokušali smo svesti šanse Dinama na najmanju moguću mjeru. Imali su oni svoje šanse, ali imali smo i mi svoje, da smo u prvom poluvremenu bili malo hrabriji, mogli smo i više napraviti', rekao je Klafurić te je dodao:

Dinamo - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'U ovoj smo utakmici bili bez Gode, Lulića i Knölla, koji su nam standardni igrači, tako da se tek moramo kompletirati. Imamo ove mlade igrače i to je naše veliko bogatstvo, bila bi šteta zatvarati ih nekim neplaniranim dovođenjem novih igrača jer ovi dečki imaju stvarno velik potencijal. Ne trebamo sad upadati u euforiju, ali sigurno da se trebamo veseliti. No sutra to sve moramo zaboraviti, imamo još puno prostora za napredak.'

NK Dinamo - NK Slaven Belupo 0:2, sažetak, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport