nba liga

Godinama je bio jedan od najatraktivnijih košarkaša NBA lige i zaštitno lice Clippersa, a u novoj sezoni će nositi zeleni dres Celticsa

01.10.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Krilni centar Blake Griffin (33) će u sljedećoj NBA sezoni nositi dres Boston Celticsa koji su s njim potpisali jednogodišnji ugovor...

Blake Griffin (33) godinama je slovio za jednog od najatraktivnijih košarkaša NBA lige, šesterostruki je učesnik All-Star utakmica, a sada bi trebao prošlogodišnjim NBA finalistima ojačati konkurenciju pod obručem.

Naime, Boston je ostao bez Talijana Danila Gallinarija kojemu je u kolovozu popucao prednji križni ligament u koljenu dok je igrao za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Celticsi sljedeća tri mjeseca ne mogu računati ni na centra Roberta Williamsa III. koji je prošlog tjedna operirao koljeno.

Griffin ulazi u svoju 13. sezonu u NBA ligi, u dosadašnjih 12 je igrao za Los Angeles Clipperse, Detroit Pistonse i Brooklyn Netse, a u 724 utakmice je prosječno ubacivao 19,8 koševa uz 8,2 skoka i 4,1 asistencija.

Prošle je sezone za Netse odigrao 56 utakmica uz prosječni učinak od 6,4 koša i 4,1 skok.