veliki su prijatelji, ali...

Gerard Pique otkrio kojeg mu je igrača bilo najteže čuvati u karijeri

03.01.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Gerard Pique (36) je završio nogometnu karijeru. Proslavljeni španjolski stoper sad je otkrio kojeg mu je igrača bilo najteže čuvati i mnoge je ostavio u čudu

Gerard Pique (36) je dijete Barcelone, a u bogatoj je karijeri još igrao za Zaragozu i Manchester United iz kojeg se 2008. godine vratio na Nou Camp gdje je proveo preostalih 15 godina i odigrao puno velikih utakmica.

Sudare Barce i Real Madrida niti ne treba isticati, posebice 'obračune' između Piquea i Sergija Ramosa s kojim je godinama igrao u španjolskoj reprezentaciji.

Legendarnog su stopera pitali koga mu je bilo najteže čuvati u karijeri. Mnogi su ostali u čudu kada je rekao da je to bio - Cristiano Ronaldo.

'Najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao je Cristiano Ronaldo. Ne smiješ ni za trenutak skinuti pogled s njega', pojasnio je Pique koji je s Ronaldom tri sezone dijelio svlačionicu Manchester Uniteda.

Onda se 2008. Pique vratio u Barcelonu, a 2009. godine je Ronaldo stigao u Real.

Njihovo prijateljstvo izvan terena nikad nije bilo upitno, ali na terenu nije bilo milosti.

Gerard Pique i Cristiano Ronaldo su jedan protiv drugog igrali čak 33 puta. Španjolac je slavio 17 puta, osam puta je bilo neriješeno, a osam puta se radovao Ronaldo. Ukupno su na terenu jedan protiv drugog proveli 2734 minute.

Jedini igrači protiv kojih je Pique više puta igrao su Benzema (39 puta) i Ramos (36 puta), a s 30 ili više 'nastupa' u tim dvobojima su još Godin (31) i Marcelo (30).