LUD ZA TENISOM

Gerard Pique ni s čime izazvan otkrio detalje razgovora s Novakom Đokovićem; jasno je i zašto!

20.02.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Stoper Barcelone Gerard Pique u posljednje vrijeme sve se češće u medijima pojavljuje kao poslovni čovjek iza kojeg stoji novi format Davis Cupa

Iako mu nogometna karijera još traje, 32-godišnji Gerard Pique puno energije i vlastitog novca potrošio je na svoju drugu sportsku ljubav – tenis.

Kao što je poznato, iza partnerstva ITF-a i investicijske grupacije Kosmos ključni čovjek je Gerard Pique, a koji je trpio dosta napada Rogera Federera i Novaka Đokovića jer je prekinuta tradicija duga 119 godina. Podsjetimo, turnir se prema novom formatu igra od 18. do 24. studenoga u Madridu, a sudjeluje 18 reprezentacija podijeljenih u šest grupa (dvije najbolje idu u četvrtfinale). Dakle, sve se danas vrti oko novca...

'Iskreno, ne želim biti zaštitni znak Davis Cupa i to natjecanje neće postati Cup Pique', kazao je jednom prilikom Pique.

Otprije je poznato kako je najbolji srpski tenisač Novak Đoković, koji je predsjednik Savjeta igrača ATP-a, pozvao sve tenisače na bojkot novog izdanja Davis Cupa.

Nekoliko mjeseci kasnije u razgovoru za Marcu Pique je rekao:

'Volio sam tenis još kao mali. Igrao sam i njega i nogomet, ali sam se opredijelio za ovo drugo jer sam, jednostavno rečeno, u tome bio bolji. Još uvijek ponekad odigram partiju tenisa i nisam loš. Ne stižem baš često putovati i gledati uživo turnire, ali na Roland Garros idem kad god mogu', kazao je Pique, dodavši:

'Neću vam lagati, najteže mi je bilo uvjeriti igrače u sve ovo. Bilo je puno različitih razmišljanja o ovome i ja ih sve poštujem. Neki su bili za to, neki nisu.'

Najzanimljiviji dio razgovora bio je kada je novinar Marce pitao Piquea hoće li se najbolji tenisač svijeta Đoković pojaviti na ovom Davis Cupu. Pomalo neočekivano Pique je, ni s čime izazvan, otkrio detalje iz njihovog privatnog razgovora:

'To je na njemu. Nas dvojica imamo dobar odnos. Upoznali smo se u Londonu 2016., a tamo smo se i posljednji put vidjeli prošlog studenog na Mastersu. Kako je on predsjednik Savjeta igrača, iznio mi je brojne stvari zbog kojih je zabrinut i otvoreno samo razgovarali. Rekao sam mu da Udruženje teniskih profesionalaca i ITF moraju raditi zajedno kako bi stvorili velike događaje. Puno toga nas čeka do ovogodišnjeg završnog turnira Davis Cupa i naravno da postoji mogućnost da i Đoković zaigra', kazao je Pique, koji se očito boji fijaska i bojkota tenisača na koji je pozivao upravo Đoković.

  • +7
Španjolski nogometaš Gerard Pique Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia