BEZ PARDONA

Legendarne Amerikanke Evert i Davenport kazale što zaista misle o Đokoviću; što će na ovo reći Federer i Nadal?

15.02.2019 u 14:50

Bionic
Reading

Legendarne američke tenisačice Chris Evert i Lindsay Davenport – koje iza sebe ima pregršt osvojenih turnira i bile su svjetski broj jedan - na pitanje može li Novak Đoković prestići Rogera Federera po broju Grand Slam titula, dale su zanimljive odgovore

Chris Evert, 64-godišnja legendarna tenisačica koja je odnedavno predsjednica Teniske asocijacije SAD-a (USTA), mišljenja je kako Đokovićeva 21 pobjeda u nizu na velikim turnirima sugerira kako je nezaustavljiv. Uostalom, ako uskoro osvoji Roland Garros osvojio bi sva četiri Grand Slam turnira u nizu.

'Đoković je igrao nevjerojatno dobro na Australian Openu. Iskreno, nikada u životu nisam vidjela nekoga da je tako fokusiran i psihički stabilan i toliko odlučan u svojim odlukama na terenu', kazala je Chris Evert.

Nakon toga je otišla korak dalje:

'Đoković je bolji od Nadala, koji je također 100 posto odličan u spomenutim kategorijama. Ako Novak bude igrao još dvije, tri godine na vrhunskom nivou, mislim da ih može sve prestići po broju Grand Slam titula.'

Podsjetimo, Švicarac Roger Federer u karijeri je osvojio 20 Grand Slam titula, a posljednju 2018. na Australian Openu. Obzirom da je zakoračio u 38. godinu života teško je očekivati da će osvojiti još koju Grand Slam titulu. S druge strane Đoković ima 15 Grand Slam titula, a ispred njega je Rafael Nadal sa 17…

'Znate, ja sam inače velika obožavateljica Rogera Federera, ali nisam toliko optimistična da može osvojiti još neki Grand Slam, osim naravno Wimbledona (ima osam titula dosad, op.a.). Danas su u tenisu poeni kraći, a i servis igra jako veliku ulogu', dodala je Evert.

Sličnog je mišljenja i nešto mlađa Lindsay Davenport, bivša 42-godišnja tenisačica. Na pitanje može li Novak Đoković (15) prestići Rogera Federera po broju Grand Slam titula (20) kratko i jasno je rekla:

'Mislim da može. Ostala dva tenisača (Federer i Nadal, op.a.) nikada u karijeri nisu osvojili sva četiri Grand Slam trofeja u nizu. Eto, Novak je to uspio. Iskreno, moram reći kako je nevjerojatno da danas imamo tenisača koji je toliko uspješan u istoj eri s Rafom i Rogerom', kazala je Devenport.

  • +3
Novak Đoković na Australian Openu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.