HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Hrvatski nogometni savez poslao kratku poruku Novaku Đokoviću povodom osvajanja Laureusa

19.02.2019 u 13:28

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez čestitao je srpskom tenisaču Novak Đoković na osvajanju nagrade Lauresu za najboljeg sporaša svijeta

Đoković je četvrti put osvojio nagradu Laurus, a među šest nominiranih bio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i dobitnik 'Zlatne lopte' za 2018. godinu Luka Modrić. Uz Modrića i Đokovića, u konkurenciji su još bili Lewis Hamilton, LeBron James, Kylian Mbappé i Eliud Kipchoge.

'Iako bi naš glas išao Luki Modriću, čestitamo zasluženom dobitniku nagrade Laureus, Novaku Đokoviću, koga Vatreni izrazito cijene', stoji u objavi na društvenim mrežama.

Nije tajna da se HNS i Đoković vole javno, jer je najbolji tenisač današnjice puno puta čestitao ili davao potporu hrvatskim nogometašima tijekom SP-a u Rusiji.

Inače, Laureus je prestižna nagrada koja se dodjeljuje od 2000. godine, a nikad nijedan nogometaš nije je uzeo. Nije to uspjelo ni najboljem nogometašu za prošlu godinu Luki Modriću, jer se žiri odlučio za srpskog tenisača koji je tako četvrti puta u karijeri slavio u ovom izboru poslije 2012., 2015. i 2016.

Podsjećamo, Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon čega je dobio još mnoga individualna priznanja, od kojih svakako treba izdvojiti Uefinu i Fifinu nagradu za najboljeg na svijetu, te Zlatnu loptu. Bio je srebrni na SP- u Rusiji s reprezentacijom te europski prvak s Realom. No sve to nije bilo dovoljno...

S druge strane Đoković se prošle godine vratio u staru formu što je potvrdio osvajanjem Wimbledona i US Opena.

  • +8
Sportska nagrada Laureus 2019. Izvor: Pixsell / Autor: ALEXANDER SCHEUBER/DPA/PIXSELL

'Laureus nagradu želi osvojiti svaki sportaš, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast. Činjenica da sam večeras među velikim brojem sportskih velikana i što sam u prilici slušati o izuzetnim stvarima koje Laureus čini diljem svijeta, daje ovoj nagradi posebno značenje. Prošla sezona je bila nevjerojatna za mene, oporavio sam se od ozljede i sa uspjehom odigrao Wimbledon i US Open, i to je nešto čega ću uvijek sjećati. Oduševljen sam i želio bih se još jednom zahvaliti Akademiji Laureus na velikoj podršci', rekao je Đoković.