ČEKA SE FIBA

Gdje će Dario Šarić? Znate tko ga sada lovi?

01.09.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Dok se najnadareniji košarkaš Hrvatske Dario Šarić s A reprezentacijom priprema za nadolazeće kvalifikacijske utakmice, njegov otac Predrag, bivši suigrač Dražena Petrovića, ne spava mirno

Šibenčanin Predrag Šarić posljednjih nekoliko sezona odlučio je, uz dogovor sa sinom, vući sve ključne poteze u vezi njegove karijere.

No iako to u ovom trenutku zvuči nevjerojatno, Predrag Šarić ne zna gdje će njegov 208 cm visoki sin Dario – koji je nedavno U-18 reprezentaciju Hrvatske lakoćom odveo do zlata - igrati sljedeće sezone. Nakon što Dario 10. rujna sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske, u kojoj mu Repeša daje sve veću minutažu, završi kvalifikacije za Eurobasket, svi se nadaju da će u sezoni 2012/13. pokazati svu raskoš svog talenta.

Nezadovoljni napretkom i činjenicom da KK Zagreb neće igrati regionalnu Jadransku ligu (ABA) sljedeće sezone, mama i tata Šarić (Vesna i Predrag) su raskid ugovora – preko menadžersek agencije XL - potražili na arbitraži Fibe.

Naime, odšteta od čak milijun eura koju je odredio KK Zagreb prevelika je za gotovo sve europske prilike i kada je u travnju Dario napunio 18 godina, odlučili su da će na Fibi tražiti poništenje spornog ugovora.

U međuvremenu se u igru uključio španjolski Bilbao koji je spreman platiti KK Zagrebu odštetu od maksimalno 200.000 eura, ali je isto tako poznato da bi obitelj Šarić voljela da Dario još jednu sezonu (posudba) ostane u Hrvatskoj kako bi završio srednju školu.

'Cibona je željela da Dario dođe na posudbu na barem dvije sezone i to nije prošlo pa smo u međuvremenu obavili razgovor s čelnim ljudima Splita. Mislim da je to dobra opcija jer bi igrao ABA ligu, a od igrača kao što je Nikola Vujčić bi jako puno naučio. U Splitu ga žele, a interes je u međuvremenu pokazao i Široki… No, pričekajmo prvo odluku Fibe', za tportal.hr je kazao Predrag Šarić.

Navodno se očekuje da Fiba odredi odštetu u visini od 150 do 200 tisuća eura, nakon čega bi Šarić potpisao za španjolski Bilbao koji mu je ponudio odlične financijske uvjete.

Kada 2014. godine (a možda i godinu ranije) Šarić odluči izaći na NBA, draft cijena će mu preko noći narasti nekoliko puta. O igraču kojeg uspoređuju s Tonijem Kukočem i Dejanom Bodirogom - kojem je najveći igrači uzor Magic Johnson – skauti NBA klubova znaju baš sve.

Prate svaki njegov korak, prate gotovo sve utakmice. Znaju da je u posljednja tri, četiri mjeseca dobio šest, sedam kg mišićne mase zahvaljujući dodatnim treninzima s Lukom Milanovićem, znaju da puno radi na skok-šutu s kojim je imao problema, znaju da može igrati na svih pet pozicija na terenu i znaju da se ovakav igrač rađa jednom u 100 godina.

'Dražen Petrović je posebna priča. Kukoč je sa svojih 207 cm visine bio čudo od igrača, mogao je igrati svih pet pozicija. Krešo Ćosić je bio 20 godina ispred svoga vremena i zaludio je SAD i Zadar svojim igrama, ali Dario Šarić je zaista nešto posebno. On je spoj svih navedenih igrača i budući da još raste, bit će prvi playmaker viši od 210 cm koji će – ako ga zdravlje posluži – ostaviti dublji trag u svjetskoj košarci od svih igrača. On je najbolji hrvatski igrač u ovom trenutku, a tek je ušao u seniorsku reprezentaciju', kazao nam je nedavno jedan košarkaški trener.