UOČI MAKSIMIRA

Gattuso: Malmö ima velike šanse za Ligu prvaka

16.08.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Daniel Larsson je otvoreno najavio da će se Malmö i u Zagrebu zatvoriti i igrati na protunapade. Dodaje, takva igra nije lijepa, ali je korisna

Optimizma ne manjka u Malmöu uoči gostovanja u Zagrebu. Iako je u nedjeljnoj generalnoj provjeri za Dinamo švedski klub na svom travnjaku poražen u prijateljskoj utakmici protiv Milana nakon izvođenja jedanaesteraca (5:4, 2:2), ravnopravna igra s talijanskim prvakom razveselila je domaćina. Nakon 90 minuta bilo je 2:2, uz naglasak da je Boateng donio Milanu izjednačenje u 89. minuti.

'Malmö ima velike šanse za proboj u Ligu prvaka! Šveđani su nas namučili, iskazali su kvalitetu. Iako je ovo bila prijateljska utakmica, iako smo mi daleko od forme, morali smo dati sve od sebe da bismo izbjegli poraz', kadio je domaćinu nakon dvoboja jedan od najiskusnijih Milanovih igrača Gennaro Gattuso.

Iako je ovo bila revijalna utakmica, trener Malmöa Rikard Norling na travnjak je poslao gotovo identičnu momčad koja se sučelila Rangersu u Glasgowu, nedostajao je tek Mutavdžić, koji je ušao u nastavku! Istina, u drugom poluvremenu bilo je mnogo zamjena na obje strane. Evo i Malmöova početnog sastava, u formaciji 4-5-1: Melicharek – Haisti, Jansson, D. Andersson, Hamad – Mehmeti, Pekalski, Figueiredo, Aubynn, Durmaz – D. Larsson.

'To je sastav koji očekujemo da zaigra i u Maksimiru u srijedu', rekao je Jurčićev pomoćnik Damir Krznar, koji ovaj put nije išao na utakmicu, ali ju je gledao na televiziji.

Strijelci za Malmö bili su Durmaz (36.) i Malm (48.), koji je ušao u nastavku (za Milan su zabili Cassano i Boateng). U Zagrebu bi jedino Mutavdžić mogao početi utakmicu umjesto Aubynna.

'Zatvorit ćemo sredinu terena i tražit ćemo svoju priliku u protunapadima. Znam da takva igra nije lijepa za oko, ali pokazala se korisnom protiv Rangersa. Nadam se da ćemo i u Zagrebu ostvariti dobar rezultat, važno je da u gostima zabijemo gol', rekao je napadač švedskog kluba Daniel Larsson, koji je zabio u Glasgowu za 1:0 pobjedu protiv Rangersa u 3. pretkolu Lige prvaka.