DAN ZA PAMĆENJE

Futsal Dinamu nova uprava i prvi međunarodni uspjeh!

11.07.2015 u 21:19

Bionic
Reading

U futsal Dinamu tijekom subote održani su prvi demokratski izbori po principu 'jedan član jedan glas', a jednim uhom ljudi iz kluba osluškivali su vijesti iz Italije...

U zagrebački Boćarski dom (na vrijeme) su došla 102 člana koja su na izbornoj skupštini ustoličili novog klupskog preddsjednika Matiju Đulvata.

'Čast je bila obnašati dužnost v.d predsjednika, ali zbog obaveza i manjka vremena ne smijem si dopustiti ovu odgovornu dužnost obnašati paušalno. Nema boljeg čovjeka za prepustiti mu čelno mjesto kluba nego što je to Matija kojemu želim svu sreću u daljenjem razvoju kluba,' rekao je predjednik na odlasku Juraj Fabijanić koji je zajedno s Nikolom Majpruzom i Domagojem Purgarom oformio novi nadzorni odbor kluba.

Dopredsjednik i 'prva radilica' kluba i dalje ostaje Juraj Čošić, a Matija Đulvat je (kao jedini kandidat) funkcijama kapetana i sportskog direktora kluba dodao i onu predsjedničku. Tajnik je postao pomoćni trener kluba Filip Andabaka.

'Cilj je širiti bazu članova i navijača, nastaviti razvijati omladinsku školu od koje u budućnosti očekujemo puno, biti konkurentni u Prvoj ligi i pronaći adekvatno rješenje za vlastitu dvoranu u kojima bi održavali treninge i utakmice mlađih kategorija,' ističe novi predsjednik Đulvat.

Ponovljeni su već objavljeni financijski rezultati i istaknuto da se želi ulagati u širenje trenerskog kadra. Prpiprem seniora počinju krajem kolovoza, a dva tjedna kasnije momčad koja kreće u prvoligaške izazove navijačima će se ponovno predstaviti - na Šalati.

Dok je uz Savu trajalo druženje čelnika i članova kluba iz Italije je došla sjajna vijest. Na svom prvom međunarodnom (na turniru nastupali Napoli, Verona...) nastupu Dinamovi juniori su izborili polufinale Garda futsal cupa gdje su večeras s 3:1 svladali talijansku Giorgionu, te ih čeka nedjeljni finale protiv brazilske Praie. Lijep dan za dvoranski Dinamo...