sve je riješeno

Froome zadao ključni udarac rivalima na Tour de Franceu

22.07.2017 u 19:44

Bionic
Reading

U subotnjem kronometru ulicama Marseillea, dugačkom 22,5 kilometara, slavio je poljski biciklist Maciej Bodnar (BORA), ali najviše razloga za ispijanje šampanjaca ima Britanac Chris Froome (Sky) koji je osigurao treći uzastopni, a ukupno četvrti trijumf na Tour de Franceu.

Froomeovi najveći konkurenti za ukupnu pobjedu na Touru Francuz Romain Bardet i Kolumbijac Rigoberto Uran uoči kronometra imali su 23 odnosno 29 sekundi zaostatka. Budući da su obojica lošiji kronometraši od Froomea, ishod je bio očekivan.   

 Na kronometru drugo mjesto osvojio je Poljak Michal Kwiatkowski (Sky) sa sekundom zaostatka, dok je treći bio Froome, koji zaostao šest sekundi.    

 Rigoberto Uran je na kronometru imao 25 sekundi lošiji rezultat od Froomea, a Bardet skoro dvije minute. 

 Tour završava u nedjelju etapom od Montgerona do Pariza (103 km) koja ima revijalni karakter, a vodeći u ukupnom poretku Chris Froome ima 54 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Urana. Slijede ih Romain Bardet (+2:20 minute) i Španjolac Mikel Landa (+2:21).

 Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski i Kristijan Đurasek loše su odvozili kronometar, Đurasek je završio na 132. mjestu (+3:27), a Kišerlovski na 137. poziciji (+3:31).  No, u ukupnom poretku stoje puno bolje, Kišerlovski je 31., Đurasek na 51. mjestu.